Een valentijnskaartje voor de organisatie van de valentijnslunch. | Foto: pr.
Een valentijnskaartje voor de organisatie van de valentijnslunch. | Foto: pr. Foto: pr.

Valentijnslunch

Voorhout n Voorafgaande aan het carnavalsgeweld in Bokkendorp, genoot een groep Voorhoutse ouderen van een welverzorgde Valentijnslunch. De lunch had een duidelijk Italiaans tintje, bedacht door kok Dick Kraakman en gastkok Bert Pilaszek. Voor de muzikale noot was zanger/entertainer Marcel de Rooy aanwezig. Hij kreeg met zijn aanstekelijke, vrolijke liedjes, de ouderen die nog goed ter been waren, zelfs aan de polonaise. Dit alles onder leiding van de enthousiaste vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Voorhout, die zich ook uitstekende gastvrouwen toonden.

Ook Kraakman (alias prins Dick de Eerste in de afgelopen dagen) deed nog een muzikale duit in het zakje door een deuntje te spelen op de, van z'n vader Jan geërfde mondharmonica, waarna hij nog een dansje waagde met zijn moeder Jo.


Taizéviering in Dorpskerk

Sassenheim n De eerste zondag van de vastentijd, zondag 5 maart, wordt er weer een oecumenische Taizéviering gehouden in de Dorpskerk aan de Hoofdstraat. De viering begint om 19.00 uur. Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking.

De Taizédienst voegt iets toe aan de gebruikelijke zondagse kerkdiensten met de specifieke Taizézang. De stilte krijgt in deze gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer. Even een stil moment om bewust te leven in deze vastentijd, deze Veertigdagentijd. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand die men in gedachte heeft.


Solidariteitsmaaltijd in de Bartholomeuskerk

Voorhout n De werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede (MOV) van de kern St. Bartholomeus een houdt op vrijdag 24 maart een solidariteitsmaaltijd in de Vastentijd.

Tijdens deze maaltijd komen parochianen en niet-parochianen bij elkaar om met elkaar stil te staan rond het Vastenproject dat centraal staat. Dit jaar is dat het jeugdcentrum van de Zusters van Angel de la Guarda (de Beschermengel) in Apopa, San Salvador.

De maaltijd wordt geserveerd op vrijdag 24 maart in De Roef. De deuren staan open vanaf 17.45 uur en om 18.00 uur wordt de maaltijd geserveerd.

Aanmelden

De minimale bijdrage voor de maaltijd is 5 euro. Hiermee zijn de kosten voor de maaltijd betaald. De bijdrage verhogen betekent een extra bedrag om het Vastenproject te kunnen ondersteunen.

Aanmelden voor de solidariteitsmaaltijd kan bij het secretariaat onder vermelding van naam, telefoonnummer en het aantal personen dat komt eten. Bel hiervoor 0252-211372 van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 11.00 uur.