Esther van Beelen neemt samen met Brent en Jentl de cheque van Mees (r) in ontvangst. | Foto: pr.
Esther van Beelen neemt samen met Brent en Jentl de cheque van Mees (r) in ontvangst. | Foto: pr. Foto: pr.

Voorhout zet zich in tijdens Hartekind week

Voorhout n De eerste Hartekind week is succesvol verlopen. Nadat Esther en Jeroen van Beelen het verhaal van hun 'hartekinderen' Jentl (6) en Brent (3) in deze krant vertelden, kwamen mensen in Voorhout in actie. Buurjongen Mees verdient daarbij een speciale vermelding!

Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking vergroten en de kwaliteit van leven verbeteren. Voor Esther en Jeroen een doel dat zij letterlijk een warm hart toedragen: hun dochter Jentl en zoon Brent zijn allebei geboren met een hartafwijking. Met hun positieve instelling willen ze een bijdrage leveren en zetten zich in voor de stichting.

Tijdens de speciale Hartekindweek, van 13 tot en met 18 februari, was er extra aandacht voor de stichting en werd zoveel mogelijk geld opgehaald. Het gezin bakte speciale valentijnstaarten en maakte bonbons, om die vervolgens te verkopen.

Flessen inzamelen

Ook buurjongen Mees startte een actie. Samen met zijn vriendjes en klasgenootjes van de Andreasschool heeft hij zoveel mogelijk geld ingezameld. Alle kinderen konden geld meenemen naar school of lege flessen inleveren op school. Esther: "Na overleg met supermarkt Plus van Dijk mochten wij daar de lege flessen inleveren. Afgelopen donderdag reed Mees ook nog met een extra karretje vol naar binnen. Na het tellen van alle flessen heeft supermarkteigenaar Joop van Dijk het bedrag verdubbeld, waardoor we op een mooi bedrag van 140 euro zijn uitgekomen. Verder hadden we nog wat flessen van andere supermarkten en de bijdrage van de kinderen van school. We zijn er ontzettend blij mee!"

Mees heeft op vrijdag 25 februari de cheque van in totaal 200 euro uitgereikt aan Jentl en Brent.

Bedankje

Daarnaast stonden er collectebussen bij Bakkerij Ammerlaan, Heren52 en v.v. Foreholte. Esther: "Met alle donaties uit het hele dorp hebben we de eerste Hartekindweek succesvol kunnen eindigen. We hebben een prachtig bedrag van 345 euro overgemaakt naar stichting Hartekind. We willen graag iedereen bedanken voor de bijdrages. Mensen die enthousiast zijn geworden en de stichting met hun bedrijf, school of vereniging willen steunen, kunnen ons een e-mail sturen op hartekindvanbeelen@gmail.com".