Burgemeester Carla Breuer is voor even de regie over Teylingen kwijt als ze de sleutel overdraagt aan Prins Johannes 1 en Jeugdprins Gerard.| Foto: fbps/Peter Schipper
Burgemeester Carla Breuer is voor even de regie over Teylingen kwijt als ze de sleutel overdraagt aan Prins Johannes 1 en Jeugdprins Gerard.| Foto: fbps/Peter Schipper Foto: fbps/Peter Schipper

Van Saksenrijk naar Sassenheim

Sassenheim n Na vijf dagen feestvieren, lijkt het voor de leden van carnavalsvereniging de Saksen waarschijnlijk alweer veel langer geleden dat ze de sleutel van het Saksenrijk in handen kregen.

Burgemeester Carla Breuer overhandigde op vrijdagavond de sleutel aan Prins Johannes 1, vanaf dat moment de hoogste man in het Saksenrijk. Vijf dagen vol activiteiten volgden, met als hoogtepunten natuurlijk de optocht in het dorp op zaterdagmiddag, het kindercarnaval op zondagmiddag en de Boerenbruiloft op maandagmiddag.

Gisteren sloten de Saksen af met de seniorenmiddag en het pyjamabal. Sindsdien is het Saksenrijk weer gewoon Sassenheim. Of de Prins ook de sleutel van de gemeente in avondkledij naar de burgemeester heeft teruggebracht, is niet bekend.