De vrijwilligers van het hospice. | Foto: pr.
De vrijwilligers van het hospice. | Foto: pr. Foto: pr.

Scholing voor vrijwilligers bij hospice

Sassenheim n Zestien vrijwilligers van het Hospice Duin- en Bollenstreek hebben de basiscursus van de landelijke vereniging van Vrijwilligers in de Palliatieve Terminale Zorg volbracht. Zij kregen onlangs het certificaat.

Hospice Duin- en Bollenstreek is gezegend met een grote groep enthousiaste vrijwilligers die de kwaliteit van de zorg hoog in het vaandel dragen. Niet alleen in het hospice ontvangen gasten vrijwilligerszorg. Ook in de thuissituatie kunnen vrijwilligers ingezet worden om mantelzorgers te ontlasten en ondersteunen.

De vrijwilligers worden niet zomaar in het diepe gegooid. Zij volgen een basiscursus van de landelijke vereniging van Vrijwilligers in de Palliatieve Terminale Zorg, de VPTZ. Deze cursus wordt door de eigen coördinatoren Coby Guijt en Pieta Landweer in zes dagdelen gegeven. Door het volgen van de cursus ontdekt de cursist of dit werk is wat hij of zij ervan verwacht. Voor de leiding is het een check of deze persoon inderdaad geschikt is. Soms hebben mensen zelf veel meegemaakt, maar nog niet alles verwerkt. Dan kan het verstandig zijn eerst aan zichzelf te werken. Recent hebben zestien nieuwe vrijwilligers de basiscursus volbracht en ontvingen uit handen van de coördinatoren hun certificaat. Lees meer op www.deteylinger.nl.