De vrijwilligers van het hospice zijn uitgeroepen tot Groote Asbak. | Foto: pr.
De vrijwilligers van het hospice zijn uitgeroepen tot Groote Asbak. | Foto: pr. Foto: pr.

'Groote Asbak' voor Vrijwilligers Hospice Duin- en Bollenstreek

Sassenheim n De vrijwilligers van het Hospice Duin- en Bollenstreek zijn vanmiddag onderscheiden met de 'Groote Asbak der Saksen', de eretitel uitgereikt door carnavalsvereniging De Saksen. Tijdens de seniorenmiddag in het Onderdak werden de vrijwilligers vorige week in het zonnetje gezet.

De Saksen reikt ieder jaar de eretitel in de vorm van een asbak uit. De prijs gaat naar inwoners die veel voor een vereniging en/of de maatschappij betekenen. Zij mogen zich een Groot Asbak der Saksen noemen. Vorig jaar ging de titel naar Dirk Vink en Tineke de Groot voor hun jarenlange inzet in Tanzania voor de eigen stichting Saidia helpt Sumve. De prijs wordt sinds ieder jaar uitgereikt.


E-Meeting in Dorpskerk in het teken van LICHT

Sassenheim n De derde E-Meeting is op zondag 12 maart om 10.00 uur in de Dorpskerk (Hoofdstraat 217).

Een E-Meeting is een laagdrempelige open bijeenkomst, waarin bezoekers delen in elkaars spiritualiteit, niet in de kerkbanken zitten, maar informeler op stoelen rondom tafels. Alle generaties bij elkaar en door elkaar heen om met z'n allen te zingen, te bidden en met elkaar in gesprek te gaan. Er is koffie en thee, en voor de kinderen limonade. De kinderen zijn er tijdens de meeting gewoon bij aanwezig. Dat betekent dat er geen kinderdienst of oppasdienst is.

Het thema van de E-Meeting is LICHT. Licht is er in alle vormen, de dagen worden weer steeds langer, het blijft langer licht. Wij willen ook als mensen een "helder licht" zijn voor je vrienden, je buren, je familie op school of op je werk. Het LICHT uitstralen zodat je daarmee anderen inspireert, helpt en blij maakt. Hierover praten we met elkaar, luisteren naar 'live' muziek en de kinderen kunnen gaan knutselen over dit thema.

Voor meer informatie over deze E-Meeting, bel naar Saskia Vermeulen: 0252-226100.


'Aan tafel bij Jezus'

Sassenheim n 'Aan tafel bij Jezus' is de titel van de gezinsdienst die gehouden wordt in de Havenkerk op zondag 12 maart. Een kerkdienst die zich richt op het gezin en muzikaal wordt ondersteund door het Sassenheims kinderkoor Vivo onder leiding van Aukje van der Neut. Aanvang van de bijeenkomst is 10.00 uur, toegang gratis. Bijweglaan 4.