Bij kinderboerderij de Klaprooshof zijn vrijwilligers aan de slag voor NLdoet. | Foto: pr.
Bij kinderboerderij de Klaprooshof zijn vrijwilligers aan de slag voor NLdoet. | Foto: pr. Foto: Esther Luijk

Teylingen steekt handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Teylingen n Tijdens NLdoet hebben vrijwilligers afgelopen weekend de handen uit de mouwen gestoken. In Teylingen werd er onder andere een hightea georganiseerd, met ouderen gewandeld en volop geklust en schoongemaakt.

Door Esther Luijk

Een van de grotere klussen was de grote schoonmaak bij kinderboerderij de Klaprooshof. Zo'n twintig vrijwilligers gingen daar zaterdagochtend aan de slag. Voorzitter Arie Dwarswaard is blij met de grote animo voor de klus. "We hebben genoeg te doen, dus het is geweldig dat er zoveel mensen zijn gekomen. We moeten nog de duiventil nog schoonmaken, de grond omspitten, tegels leggen, nieuw zaagsel in het kippenhok leggen, noem maar op." De kinderboerderij heeft twee keer per jaar een grote schoonmaak nodig. NLdoet komt daarom precies op het goede moment, volgens de voorzitter. "In het voorjaar maken we graag gebruik van NLdoet, en in het najaar van Burendag. Die dagen zijn heel kostbaar voor ons. Reken maar uit, twintig mensen die allemaal drie uurtjes werken, en je hebt voor anderhalve week werk verricht met z'n allen!"

VluchtelingenWerk in DVV

Bij speeltuin DVV in de Sporthofflaan in Sassenheim wordt zaterdag ook druk geklust. Onder de vrijwilligers bevinden zich ook zeven statushouders. "Een paar sterke mannen kunnen we zeker gebruiken, want er zijn flink wat zware klussen," zegt voorzitter Bianca Drommel. Ze was aangenaam verrast dat de klus in DVV al zo snel vol zat. "We doen al jaren mee met NLdoet, want het is een mooie gelegenheid om de speeltuin weer klaar te maken voor de opening van het speeltuinseizoen op zaterdag 15 april. VluchtelingenWerk stuurde ons een e-mail dat ze graag wilde komen helpen met een aantal statushouders. Dat is wel heel erg fijn natuurlijk!".

Modder

De grootste klus die moest gebeuren op de Klaprooshof is het verplaatsen van het hek op de schapenwei. Gelukkig waren daar de mannen van LionsClub Lisse De Oude Duinen, die graag met hun benen in de modder staan. Voorzitter Lions Nederland Joost Paijmans is er ook bij. "Het is een heel karwei, maar het moet wel gebeuren. We zijn met een grote groep, dus we zochten een grote klus. Nou, dat is zeker gelukt!" Meer op www.deteylinger.nl.