Afbeelding
Foto: pr.

Inwoners zijn fietsendiefstal zat

Teylingen n Bij de gemeenteraad is een brief ingekomen van een Sassenheimse over de veelvuldige diefstallen van fietsen bij station Sassenheim. Zij vraagt om straffe maatregelen, zoals een bewaakte stalling.

Door Nico Kuyt

Op maandag 20 maart gaat de raadscommissie Bestuur over maatregelen spreken, naar aanleiding van een motie van de fracties van VVD, CDA en D66 over cameratoezicht rond station Voorhout en Sassenheim. Daarin wordt opgeroepen om alvast met de camera's aan de Warmondse zijde van het station te gaan beginnen, want, zoals raadslid Robin Konings (VVD) het bij het indienen uitdrukte, het is daar een Sodom en Gomorrah in het onbeschaamd vergrijpen aan de tweewielers, ondanks de stevigste ketting.

Fiets weg

En ook de briefschrijfster kan daarvan spreken. Enkele weken geleden werd zij al geconfronteerd met een onbruikbaar slot aan haar fiets die gestald was aan de Warmondse kant. En eind februari zag zij een lege plek, ditmaal aan de Sassenheimse zijde. Zij geraakte ter plaatse in gesprek met twee medereizigers, waarvan bij één de afgelopen periode al drie fietsen door diefstal moest missen. De ander bleek raadslid Sybrinne de Vries (CDA) te zijn, die haar adviseerde het aan te kaarten in de komende raadscommissie Bestuur.

Facebook

Via Facebook ontdekte de schrijfster dat zij niet alleen stond in haar leed en velen een grote behoefte hebben aan een beter beveiligd station. Zij verzoekt dan ook om extra maatregelen. Zij wijst daarbij op de bewaakte fietsenstalling naast het station van Leiden. Zoiets zou ook in Sassenheim kunnen komen. Er hangt een kostenplaatje aan, maar als mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verplichte participatie, vrijwilligers, maatschappelijke stage hiervoor kunnen worden ingezet, dan kan er een win-win-situatie ontstaan. Verder wijst de schrijfster naar het plaatsen van camera's en extra toezicht.

Lees verder op pagina 7.