Kunst buiten het atelier bij Kunst(t)huis. | Tekst en foto: Esther Luijk
Kunst buiten het atelier bij Kunst(t)huis. | Tekst en foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

Derde Kunst(t)huis druk bezocht

Voorhout n Een evenement organiseren waarbij Voorhouters zowel elkaar als kunstenaars kunnen ontmoeten, dat was het doel van de derde editie van het Rondje Kunst(t)huis. Afgelopen zondag bekeken vele belangstellenden het werk van verschillende kunstenaars, dat tentoongesteld stond bij plaatselijke winkeliers.

Kunst(t)huis is een initiatief van Rotary Voorhout. Angela Tuijp is dit jaar een van de leden die de organisatie op zich nam en is erg enthousiast over het evenement: "Vorig jaar was ik nog een bezoeker van het evenement en nu heb ik de eer om het mede te mogen organiseren. De visie van de Rotary is het verbeteren van de kwaliteit van leven. Kunst(t)huis is een leuke manier om mensen te binden. Het evenement is leuk voor jong en oud, mensen ontmoeten elkaar en blijven misschien met elkaar in contact. Ik denk dat dit evenement goed aansluit bij die visie."

Het rondje kunst(t)huis van vorig jaar was zo'n succes, dat er dit jaar qua invulling weinig veranderd is. Tuijp: "Er zijn een aantal nieuwe kunstenaars bijgekomen, de diversiteit is erg groot. Er zijn schilderijen, beeldhouwwerk, fotografie en glaswerk om te bekijken, maar er is ook muziek, een woordkunstenaar, een pop-rockband en een zandkunstenaar. Er is echt voor iedereen wat wils. Ook 'de Rembrandt van de Bollenstreek', Leo van den Ende doet dit jaar mee, dus dat maakt deze editie wel extra bijzonder!"

Kunst(t)huis is overigens niet alleen leuk voor de bezoekers, volgens Tuijp. "Het is voor de kunstenaars ook een mogelijkheid om zichzelf te profileren. Ze kunnen de mensen vertellen over hun werk en laten zien wat ze kunnen. En ook voor winkeliers is het leuk. De toeschouwers komen met de route op plekken waar ze misschien nog nooit zijn geweest. Je komt bijvoorbeeld in een restaurant waar je nog nooit gegeten hebt, en ziet ineens hoe leuk het daar is. Ikzelf kijk nu echt met andere ogen naar het dorp. Dat maakt het Rondje Kunst(t)huis zo leuk!"