TOP D1 kan het kampioenschap vieren door een beter doelsaldo dan concurrent Fortuna. TOP speelt op zaterdag 18 maart het NK in Wijk bij Duurstede. | Foto: pr.
TOP D1 kan het kampioenschap vieren door een beter doelsaldo dan concurrent Fortuna. TOP speelt op zaterdag 18 maart het NK in Wijk bij Duurstede. | Foto: pr. Foto: pr.

Teylingse sportweek in beeld

Teylingen n De handbalsters van Foreholte hebben zaterdag een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. In een spannende wedstrijd werd concurrent DSVD met 26-27 verslagen. De hele wedstrijd ging het gelijk op tussen de nummer één uit Voorhout en de runner-up uit Deurningen. Twintig seconde voor tijd scoorde Dana Vincenten de winnende. Met nog drie wedstrijden te gaan lijkt Foreholte op weg naar het kampioenschap en daarmee ook naar directe promotie naar de eredivisie. Er wordt alvast een voorzichtig feestje gevierd in Voorhout (foto midden).

De korfballers van TOP hadden ongetwijfeld liever gewonnen bij Blauw-Wit in Amsterdam, maar er echt toe doen deed het niet meer. Door het 22-18 verlies verandert er weinig aan de stand, met TOP op plek twee. Als de Sassenheimers in de thuiswedstrijd tegen Fortuna winnen, zijn ze zeker van de tweede plaats en het thuisvoordeel in de playoffs. De tegenstander daarin is al bekend: LDODK uit het Friese Gorredijk. Overigens wel goed nieuws van de jeugd van TOP: zowel TOP C1 als TOP D1 (foto) zijn kampioen geworden spelen aanstaande zaterdag op het NK om de nationale titels.

Derbydag stond bij zowel de aanhangers van Foreholte als Teylingen al in de agenda's omcirkeld. Op zondag troffen de voetbalburen elkaar. Thuisploeg Teylingen kwam op voorsprong door een goal van Mark van der Vlugt. Foreholte kwam door een kopbal van Christian Guijt op 1-1. In de extra tijd leek Teylingen er met de volle buit van door te gaan door een schot van opnieuw Van der Vlugt. Sam Lemmers dacht daar anders over en zijn goal zorgde voor een puntendeling op het zonovergoten sportpark de Roodemolen.

Terwijl de dames van VCS nog genieten van een weekje rust, speelde heren 1 van de volleybalclub tegen Inter Rijswijk met in de basis Erik de Muinck, die naast speler ook trainer/coach is geworden na vertrek van de vorige trainer. VCS verloor met 2-3, maar het goede gevoel overheerst na de wedstrijd.

Medaillenieuws vanuit de Warmondse IJsclub; met brons voor Patricia Koot tijdens de prestigieuze Vikingrace in Thialf en de winst in het jongerenklassement van Lisa van der Geest in de KPN Marathon Cup zijn er weer succes geboekt. Van der Geest eindigde in diezelfde Marathon Cup op de tweede plaats in het eindklassement. Iris van der Stelt eindigde net naast het podium.

En dan nog een berichtje van de Sassenheimse Tennis Vereniging (STV), want daar begint aanstaande zaterdag het nieuwe tennisseizoen met activiteiten voor jong en oud. Het is waarschijnlijk de laatste keer op het huidige complex aan de Parklaan, want volgend seizoen hoopt STV al verhuisd te zijn naar het nieuwe tenniscomplex op sportpark de Roodemolen.

Deze week is er helaas geen sportpagina. Alle verslagen zijn te vinden op www.deteylinger.nl.

De speelsters van Foreholte vieren de overwinning op DSVD. Door de winst zijn ze heel dicht bij het kampioenschap. | Foto: pr.