Het team van Auto van Dijk voor de nieuwe vestiging aan de Veerpolder 11 in Warmond. | Foto: fbps/Peter Schipper
Het team van Auto van Dijk voor de nieuwe vestiging aan de Veerpolder 11 in Warmond. | Foto: fbps/Peter Schipper Foto: Peter Schipper

Auto van Dijk zet stap richting toekomst met nieuw pand

Warmond n "In het oude pand hadden we maar drie bruggen. We hadden te weinig werkplekken," beschrijft Ted van Dijk, eigenaar van Auto van Dijk. Van Dijk en de andere monteurs moesten zich behoorlijk behelpen: "Als er even een spoedklus was met een auto, moest een andere auto van de brug af." Ook aan parkeerplaatsen was een gebrek. Vanaf nu is Auto van Dijk van deze problemen af: op 18 maart viert het autobedrijf officieel de verhuizing naar een nieuw pand, letterlijk op steenworp afstand van de oude stek.

Door Mandy van Leeuwen

"We wilden eigenlijk al jaren naar een ander pand," herinnert Van Dijk zich. Dertig jaar geleden vestigde het bedrijf – toen nog van zijn vader – zich in de Veerpolder. Het familiebedrijf groeide in de loop der jaren letterlijk uit zijn jasje. Toch was een verhuizing niet vanzelfsprekend, juist omdat het bedrijf niet weg te denken is uit de Veerpolder. Toen zich de mogelijkheid voordeed om in diezelfde Veerpolder een ruim pand te kopen, greep Van Dijk deze kans dan ook met beide handen aan.

Het harde werken beloond

Een grootscheepse verbouwing was nodig om van talloze kleine ruimtes één grote werkplaats te maken. "We hebben dit kunnen bereiken met het hele team, waaronder familie," vertelt Van Dijk dankbaar. Het resultaat mag er zijn: over ieder hoekje in de nette werkplaats is nagedacht, wat het mogelijk maakt nog beter aan de wensen van de klant te voldoen. Zo biedt de garage snelservice voor eenvoudigere problemen en zorgt de nieuwe APK-straat voor meer efficiëntie.

Voordelen

De nieuwe plek biedt direct veel voordelen. "Mensen denken misschien dat we door de verhuizing duurder zijn geworden, maar we kunnen nu juist veel efficiënter werken." Daarnaast kan de garage dankzij het nieuwe pand met de tijd meegaan: op het gebied van techniek, maar ook wat betreft duurzaamheid. Zo is een speciale olievloer aangelegd en zijn de middelen om optimaal om te kunnen gaan met hybride en elektrische auto's aanwezig. "De monteurs gaan hiervoor binnenkort ook weer op cursus." Het garagebedrijf is nog op zoek naar een extra allround monteur.

Gemoedelijkheid blijft

Wat in het nieuwe pand blijft bestaan is de unieke werkwijze van de garage: de monteur handelt het hele traject af, inclusief klantcontact. "Er is sprake van persoonlijke afhandeling en we denken met de klant mee." Van Dijk benadrukt de gemoedelijke sfeer te willen behouden: "We hebben expres geen balie gemonteerd."

Wie de nieuwe locatie met eigen ogen wil zien, is op zaterdag 18 maart van harte welkom op de open dag bij het bedrijf, gelegen aan de Veerpolder 11. Naast een hapje en een drankje zullen er enkele demonstraties plaatsvinden.

Rommelig

Redactie n Gelukkig komt het niet vaak voor, maar de krant is deze week door omstandigheden wat rommeliger ingedeeld dan u van ons gewend bent. Volgende week hopen we weer dat we alle redactie-artikelen kunnen plaatsen. De extra artikelen en ingestuurde persberichten zijn te lezen op www.deteylinger.nl.