Burgemeester Carla Breuer brengt een bezoek aan het bruidspaar George en Bep Visser. | Foto: Piet van Kampen
Burgemeester Carla Breuer brengt een bezoek aan het bruidspaar George en Bep Visser. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Wat een reep chocola al niet te weeg kan brengen

Sassenheim n Een meisje dat een jongen verleidt met een reep chocola. De omgekeerde wereld zeker in vroegere jaren. Het begin van een romance die nooit meer zou eindigen. George Visser (89) en Bep Visser – van der Splinter (83) genieten na zoveel jaren nog steeds van elkaar. Op zaterdag 18 maart waren ze 65 jaar getrouwd.

Door Piet van Kampen

Even terug in de tijd met het gezellige echtpaar. Naar het moment waarop de in Amsterdam geboren George en Bep die in Den Haag het levenslicht zag, elkaar ontmoetten. "Ik kwam met een vriendin uit de bioscoop in Den Haag en zag George samen met en vriend. Hij viel op door zijn matrozenpak en ik kocht bij Jamin een reep chocola voor hem." George, die als marineman een uitstapje met een vriend maakte, werd aan de haak geslagen en er volgde een afspraak. Om een lang verhaal kort te maken, het mondde uit in een huwelijk. Het stel trok bij moeder Van der Splinter in. Het was van korte duur, want George was gelegerd op Vliegkamp Valkenburg en een woning dicht bij het werk was derhalve logisch. De Pioenhof in Katwijk werd hun 'thuisbasis'. Uit hun verbintenis werden Ron, George en Nel geboren en het paar werd gezegend met vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Mooie tijd

Vanwege het beroep volgde uitzending naar Curaçao. Bep ging mee en ze hebben er een mooie tijd beleefd. Na die fijne tijd ging het via Schagen, Weesp naar de Essenlaan in Sassenheim. Tussentijds was de caravan hun tweede woning en omdat de heer des huizes –die zich inmiddels had opgewekt tot officier- vroeg met pensioen ging kon het paar jarenlang genieten en in het Spaanse Benidorm overwinteren. "Wij hebben er ook ruim zes jaar gewoond,"blikt Bep met voldoening terug. Ook deden ze met hun rijdende tweede huis België, Frankrijk en Portugal aan. "Het was een mooie tijd," geeft op George te kennen. En wat te denken van een cruise van vier maanden langs de eilanden van Indonesië? Het stel heeft van het leven genoten en doet dat nog steeds in hun woning in de Gildehof. Bep leest graag en George kijkt televisie of doet nog graag iets op de computer. "We hebben een goed leven gehad," bevestigt het tevreden echtpaar.