Teylingen sport in het kort

Teylingen n De handbalsters van Foreholte zijn nog een overwinning verwijderd van het kampioenschap en promotie naar de eredivisie. In de thuiswedstrijd tegen DSS maakte de Voorhoutse ploeg in de tweede helft het verschil en won ruim: 40-22. Op zaterdag 25 maart kan Foreholte het kampioenschap behalen door te winnen bij Hercules in Den Haag. Meer op www.deteylinger.nl.

De dames van Forwodians verslikte zich vorige week in Cady'73 en hadden dus wat goed te maken tegen Rowic. De Dordrechtste thuisclub won het eerste kwart, maar ziet de basketbalsters uit Voorhout daarna snel langszij komen. Toch blijft het tot het eind toe spannend. Forwodians wint met 55-56 en blijft meedoen in de titelrace.

Voor de Foreholte zat er geen stunt in tegen kampioenkandidaat Den Hoorn. De schade was bij rust nog beperkt (0-2), maar ook met wind mee konden de voetballers uit Voorhout geen vuist maken. Zelfs een eretreffer zat er niet in en zo werd de eindstand bepaald op 0-5.

De korfballers van TOP hadden een makkelijke avond tegen het Delfste Fortuna. Bij rust stond het al 20-9 en ook de tweede helft was de thuisploeg oppermachtig. De eindstand 35-20 geeft vertrouwen voor de belangrijke playoffs, waarvan de eerste op zondag 26 maart om 16.00 uur live wordt uitgezonden bij de NOS op NPO1.

De kampioensschaal kon omhoog voor de Bassets 16-18 jaar. In het Nationaal Rugby Stadium in Amsterdam versloegen ze RC 't Gooi met 12-8. Die eindstand was overigens bij rust al bepaald.

De jeugd van de Warmondse IJsclub (WIJC) heeft de Andries Kwik Bokaal gewonnen, samen met Vereniging IJssport Koudekerk. Dat is voor het eerst in de 39 jaar van het toernooi dat dat is gebeurd. Tom Leltz was de laatste schaatsers voor WIJC en zijn tweede plaats bezorgde de schaatsclub de regio-bokaal.

De hockeysters van MHC Voorhout hebben in de tweede helft van de competitie nog geen punten gepakt. Ook tegen nummer twee Roomburg lukte het niet, het werd 1-5. Astrid Konijn scoorde voor MHC.

Tot slot een sporter waar we allemaal een voorbeeld aan kunnen nemen: de heer G. J. van Zonneveld (foto). De Oegstgeestenaar, die op 8 maart 91 jaar is geworden, sport al ruim vijftien jaar bij Sport & Fitness Thea Hoogervorst in Voorhout. Hij komt er nog steeds twee keer in de week. "Hij heeft nog heel veel energie. Zijn eigen woorden zijn dat je gezond oud wordt als je traint bij ons centrum. Dat is natuurlijk een heel groot compliment!" aldus Isabella Rieken van het sportcentrum.