| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr.

Winkelkernen in de bloemen

Teylingen n Ondernemer John Voordouw tekende woensdag 15 maart namens de winkelkernen Sassenheim, Voorhout en Warmond de overeenkomst met het Noordwijkerhoutse bedrijf Entree Vert voor de plaatsing en het onderhoud van in totaal 138 hanging baskets verdeeld over de drie winkelkernen.

De financiering van de hangende bloembakken is mogelijk gemaakt door alle bedrijven in de winkelkernen van Sassenheim, Voorhout en Warmond en betaald via het Ondernemersfonds Teylingen. Met deze opdracht is een bedrag van 15.000 euro gemoeid. De opdracht is tot stand gekomen door de inzet van John Voordouw, Bart Bon (Entree Vert), Ab van Kesteren, John van der Tol en Rob Molenaar (op de foto v.l.n.r.). Jules de Vries was bij het foto-moment afwezig.

Het winkelgebied van Sassenheim had in 2016 de primeur voor Teylingen. Dit jaar zijn er ook vanaf week 19 en/of week 20 hanging baskets te zien in Voorhout (Herenstraat, Jacoba van Beierenhof, Oosthoutplein) en de Dorpsstraat in Warmond. De bakjes met bloemen worden begin oktober weggehaald en in Sassenheim en Voorhout vervangen door de feestverlichting.


Nieuw boek over Ut Sloepie

Warmond n Binnenkort verschijnt het boek 'Onze eigen ruimte' over de geschiedenis van de Warmondse jeugdsociëteit Ut Sloepie. Vooruitlopend daarop is deze maand www.utsloepieboek.nl gelanceerd.

Ut Sloepie heeft ruim dertig jaar bestaan: van 1969 tot 2001. Honderden jongeren uit Warmond en uit de verre omtrek bezochten de Warmondse jeugdsociëteit. Alles in en om de sociëteit werd georganiseerd door jongeren zelf. Tientallen bekende en onbekende bands en dj's traden er op. Aan de hand van interviews, krantenarchieven en foto's werkte Warmonder Dick Duynhoven ruim twee jaar aan een boek over Ut Sloepie.


Het boek - met als titel 'Onze eigen ruimte' - is bijna klaar en wordt op zondag 14 mei gepresenteerd. Iedereen is welkom bij de bijeenkomst/reünie. Meer informatie op www.utsloepieboek.nl.