Foreholte keert door het kampioenschap terug op het allerhoogste handbalniveau van Nederland, de eredivisie. | Foto: pr. Foto: pr.

Handbalsters bekronen fantastisch seizoen met kampioenschap

Voorhout n Na de overwinning op concurrent DSVD kon het al bijna niet meer misgaan voor Foreholte. Toch moest er nog twee keer gewonnen worden, voordat het kampioenschap gevierd kon worden. Nadat de handbalsters al van DSS wonnen, betekende winst tegen Hercules de titel én promotie naar de eredivisie.

De wedstrijd tegen Hercules begon voorspoedig voor Foreholte. Ondanks de persoonlijke dekking op Wendy Smits wist het team met 1-5 voor te komen. Door de manier van verdedigen bij Foreholte, profiteerde Hercules van de geboden ruimte. Hercules moet het meer van de individuele kwaliteiten hebben, dan van de groepsinzet, iets dat juist bij Foreholte voorop staat. De rest van de eerste helft had vooral Hercules het initiatief. Er werd aardig met penalty's en uitsluitingen gestrooid, maar van de overtalsituaties werd door beide teams niet duidelijk van geprofiteerd. Hoewel Foreholte na 22 minuten nog met 9-14 voor kwam, wist Hercules met 15-15 de rust te bereiken.

Tien doelpuntenmakers

In de tweede helft legde Foreholte het accent meer op het middenblok van hun verdediging (Dana Vincenten en Britt van Leijden) met Williënne vd Plas op doel. Geleidelijk wisten de kampioenen in spé afstand te nemen van een spartelend Hercules. Foreholte bleek in de tweede helft een maatje te groot, hoewel het geen hoogstaande wedstrijd was. De Voorhoutse speelsters scoorde vanaf alle posities en maar liefst tien verschillende doelpuntenmakers werden genoteerd. Het is één van de krachten van het Voorhoutse team. Na 15 minuten was het 20-24, waarna Foreholte wegliep en het feest op de wisselbank kon beginnen. Het werd uiteindelijk 24-31 en daarmee is Foreholte kampioen.

Het feest werd van het veld verplaatst naar de bus. Na terugkomst uit Den Haag werd ook in de kantine nog een feestje gevierd. De officiële huldiging is echter aanstaande zaterdag 1 april, na de thuiswedstrijd tegen United Breda. Die wedstrijd begint om 19.45 uur. Na het laatste fluitsignaal kan het kampioensfeest beginnen.

Doelpunten: Wendy Smits 9 (6p), Dana Vincenten 6 (1p), Britt van Leijden 4, Kim Schuurbiers 4, Ramona Vink 2, Marisha vd Geest 2 , Naomi Hoogervorst 1 , Chantal Slegtenhorst 1, Saskia Kolster 1, Lot van Kampen 1.

Foreholte speelt gelijk, maar wint toch

Voorhout n Na een indrukwekkende minuut stilte voor Jober Thoen, erelid van SV DONK, begon hekkensluiter DONK, aan de thuiswedstrijd tegen de nummer voer, Foreholte. De Voorhouters verschenen in hun sterkste formatie aan de start in Gouda, terwijl DONK nogal wat wissels had moeten toepassen. Na afloop bleken de Voorhouters, tot verbijstering, toch nog goede zaken te hebben gedaan.

In de vierde minuut opende Foreholte sterk door een vloeiende aanval over de linkerkant, waarbij Pim Spreeuw de bal bezorgde bij Rik Grondel. Op zijn beurt bediende hij Christian Guijt die de bal aflegde op aanvoerder Tom Bleijswijk. Zijn schot verdween naast het doel. Terwijl scheidsrechter Van Sprang moeiteloos buitenspelsituaties van Rik Grondel had teruggefloten, bevreemdde het enorm dat hij van afstand DONK-spits Mohammed Jrezzi liet doorgaan op keeper Matthijs Guijt. Jrezzi speelde de bal met speels gemak over Guijt heen en leek probleemloos de score te gaan openen. Even had hij moeite de bal te controleren. Op dat moment was Guijt weer terug om een zeker lijkend doelpunt te voorkomen.

Met bal en al over doellijn

Ongewijzigd verschenen beide teams weer aan de tweede helft, waarin DONK op voorsprong kwam toen in het doelgebied na een hoge bal middenvelder Marvin Vat in een mêlee van DONK-aanvallers keeper Guijt met bal en al over de doellijn gooide (1-0). Eenieder verwachtte het fluitsignaal, maar de leidsman wees naar het midden.

Foreholte werkte zich een slag in de rondte, maar kon nauwelijks een vuist maken. Lemmers kopte nog een keer naast uit een voorzet van Christian Guijt. In de 86e minuut kwam de gelijkmaker figuurlijk uit de lucht vallen, daar waar dat bij het openingsdoelpunt letterlijk was. Pim Spreeuw verzond een van zijn lange voorzetten en invaller Toni Arroyo schampte de bal dusdanig met het hoofd dat deze in de rechterhoek binnenviel (1-1).

Plaats gestegen

Met de eindstand kon een ieder wel leven gezien het beeld van de gehele wedstrijd. DONK ging op weg naar de derdeklasse, Foreholte bleek na afloop van de wedstrijd één plaats op de ranglijst te zijn gestegen.