Inspiration wint vijf keer goud in Kroatië. | Foto: pr.
Inspiration wint vijf keer goud in Kroatië. | Foto: pr. Foto: pr.

Europese titels voor Inspiration

Voorhout n Twirlvereniging Inspiration heeft bij het Europese Kampioenschappen Twirl in Kroatië meerdere Europese titels behaald. Danielle Bergman, het duo Nina Copier en Mylene van den Broek, het senior twirlteam en het large team namen het goud mee naar Voorhout.

Twaalf landen streden dit weekend om de Europese titels in Porec. De Nederlandse equipe bestond uit 67 deelnemers, waaronder 17 meiden van Inspiration Voorhout. In januari 2017 wist de vereniging zich met vier teams en tien solisten te plaatsen.

Individueel

Jilena Baggerman wist een zilveren medaille te bemachtigen met haar twirling 2 baton routine en een bronzen medaille met haar super-x-strut. Het duo Nina Copier en Mylene van den Broek werd dankzij een geweldige no drop routine Europees kampioen. Celina Byrne werd derde in de junior klasse met haar onderdeel twirling 2 baton. In de senior klasse was er zilver voor Danielle Bergman op het onderdeel twirling 2 baton. In de senior rhythmic twirl klasse behaalde ze de Europese titel.

Teams

Naast de solisten deden er ook vier teams van Inspiration mee. Het junioren twirlteam, het senior twirl- en dance team en het large team wisten in januari de Nederlandse titel te bemachtigen. Het nieuwe samengestelde junioren team werd na een energieke routine beloond met een derde plaats. De meiden van het senior twirl- en dance team wisten twee krachtige optredens neer te zetten. Het onderdeel teamtwirling, werd beloond met een Europese titel en met het team dance twirl behaalde zij achter Italië een tweede plaats. Het Largeteam met hun thema Nature, wist de jury te imponeren en werd door de jury unaniem op nummer één gezet, en daarmee behaalde zij een Europese titel.

Het team bestond verder uit: Anissa Soussani, Naomi van der Drift, Sanne Copier, Selena Kok, Sharon Goossens en de coaches Simone Soussani-Hoek, Caroline Meijvogel-Hoek, Michelle Baggerman, Anneke Oudshoorn, Ciska Kruit-Pijnaker, Diana Wijnants en Elisa Kuijt.

Lees het complete verslag op www.deteylinger.nl.