The Bassets gaat lang mee met kampioenskandidaat RCH. | Foto: pr.
The Bassets gaat lang mee met kampioenskandidaat RCH. | Foto: pr. Foto: pr.

Bassets maakt het regerend landskampioen lang lastig

Sassenheim n De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim moesten zaterdag 15 april aantreden tegen RCH in Hilversum. Zij zijn de regerend landskampioen en willen die titel dit seizoen prolongeren en dit zal ze naar alle waarschijnlijkheid ook lukken.

Met een half dozijn buitenlandse topspelers aangevuld door net zoveel internationals is RCH de sterkste ploeg in de kampioenspoule dus voor The Bassets wachtte een loodzware middag. Het strijdplan was duidelijk: met passie zolang mogelijk de tegenstander onder druk zetten. RCH schrok, want op zoveel tegenstand hadden zij niet gerekend.

Na de eerste helft stond er pas 5-0 op het scorebord en ook in de tweede helft hadden ze de handen vol aan de Sassenheimers, die brutaal langszij kwamen. Toch was het de thuisploeg die als ontevreden winnaar met 22-5 van het veld stapte. The Bassets daarin tegen liepen met hun borst vooruit, want met deze uitslag kan je thuiskomen en je gaan voorbereiden op de volgende match, die is zaterdag 22 april, dan spelen ze om 15.00 uur thuis tegen Castricum RC.