Afbeelding
Foto: pr.

Lezing over Boerhaave

Sassenheim n Arie Dwarswaard geeft op maandag 24 april om 20.00 uur een lezing over Herman Boerhaave in de Havenkerk (Bijweglaan 4). Boerhaave werd in 1668 in Voorhout geboren, waar hij opgroeide. Na zijn studie aan de Universiteit van Leiden groeide hij gaandeweg uit tot een van bekendste wetenschappers van zijn tijd. Hij bekleedde geruime tijd drie hoogleraarsposten tegelijkertijd. Tijdens de lezing gaat Dwarswaard langs plaatsen die herinneren aan het leven van Boerhaave, zoals zijn geboortehuis, de Hortus botanicus en kasteel Oud-Poelgeest. Dwarswaard is bestuurslid van de Voorhoutse Stichting Het Boerhaavehuis en heeft zich de afgelopen jaren verdiept in het leven van Herman Boerhaave. De toegang is drie euro.


Cursistenexpositie bij de Volksuniversiteit Teylingen

Sassenheim n De Vrije Academie Sassenheim, onderdeel van de Volksuniversiteit Teylingen, heeft ook dit jaar weer het cursusgebouw (St Antoniuslaan 24a) omgebouwd tot expositieruimte.

Op de Vrije Academie worden voornamelijk beeldende cursussen gegeven als tekenen en schilderen, beeldhouwen, druktechnieken, vilten, (model) boetseren en keramiek. Ook voor jongeren tussen 8 en 12 jaar wordt elk jaar een cursus aangeboden.

De expositie is te bezichtigen op woensdag 19 april van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.30 tot 21.30 uur, zaterdag 22 april van 14.00 tot 17.00 uur en zondag 23 april van 14.00 tot 17.00 uur.