Juichende spelers van TOP én mascotte ICE, nadat er gescoord is. Na de opening van de Koningsspelen gingen de leerlingen ontbijten, zodat ze daarna genoeg kracht hadden voor het spellencircuit. | Foto: MV
Juichende spelers van TOP én mascotte ICE, nadat er gescoord is. Na de opening van de Koningsspelen gingen de leerlingen ontbijten, zodat ze daarna genoeg kracht hadden voor het spellencircuit. | Foto: MV Foto:

'Feest!' op Koningsspelen

Teylingen n Met de koning die zijn vijftigste verjaardag viert, kan het niet anders dan dat het thema voor de Koningsspelen van dit jaar 'Feest!' werd.

Op vrijdag 21 april is er op veel basisscholen in Teylingen fanatiek meegedaan met de Okidoki (het themalied van dit jaar), de spelletjes en natuurlijk ook met het Koningsontbijt of de -lunch. Een goede generale voor Koningsdag, dat dit jaar in de meivakantie valt en waardoor de Koningsspelen naar voren waren gehaald.

Bij basisschool De Rank kwamen drie korfballers van TOP langs voor de officiële opening. Samen met mascotte ICE en kleine ice'jes hesen ze de vlag en speelden, na het zingen van het Wilhelmus, een kort potje korfbal. Een toepasselijke opening, want de korfballers vierden recentelijk nog het behalen van het landskampioenschap. Zij weten dus precies hoe je een goed feestje bouwt!