De Warmondse harmonie treedt op 2 juni op bij de opening van de Laan van Oostergeest en op 30 juni op Koudenhoorn. | Foto: pr./: Foppe Kooistra
De Warmondse harmonie treedt op 2 juni op bij de opening van de Laan van Oostergeest en op 30 juni op Koudenhoorn. | Foto: pr./: Foppe Kooistra Foto: pr.

St. Matthias schittert

Warmond n Harmonie St. Matthias gaf afgelopen zaterdag een concert in Colijnsplaat samen met de plaatselijke Brassband Wilhelmina met als thema "Brass, blues & be friends", bedacht door de dirigenten van beide orkesten, die samenwonen in Den Haag.

De dag stond, zoals de titel al verraadt, in het teken van "be friends" en dat is zeker gelukt. De straat was versierd met vlaggetjes en de koffie stond klaar. Na een muzikale workshop slagwerk, ademsteun en muzikale interpretatie volgde een gezamenlijke maaltijd. Er was nog tijd voor een korte generale repetitie voordat het concert startte om 20.00 uur.

De dirigenten hadden een toepasselijk openingswerk gevonden: Concerto d'amore van Jacob de Haan. Krachtig en vol dynamiek neergezet door Brassband Wilhelmina o.l.v. Rob Kerkdijk en Harmonie St. Matthias o.l.v. Patricia Klock. Heel bijzonder om twee dirigenten met hun orkest én met elkaar te zien musiceren. Lees verder op www.deteylinger.nl.


Bieden op de Paveivo voor Bartholomeuskerk

Voorhout n De jaarlijkse kerkenveiling van de Bartholomeuskerk is op vrijdag 12 mei in Cheers (Herenstraat).

De veiling, in de wandelgangen beter bekend als de Paveivo, is een veiling van allerhande artikelen die ter beschikking zijn gesteld door bedrijven, winkeliers en parochianen. De opbrengst van deze veiling is, ondanks de fusie tot Parochie St.-Maarten, nog steeds bestemd voor het financiële reilen en zeilen van de Bartholomeuskerk.

Naast de vertrouwde items, zijn er ook enkele nieuwe kavels. Vanaf 20 euro is er al een rondleiding in Voorhout door de kerk, in de toren en langs de Boerhaavetuin. Ook kunnen bezoekers bieden op een bierproefavond op 9 november. En om alvast te controleren (en vast te leggen) in de agenda: het Paveivo-di­ner vindt dit jaar plaats op 27 oktober. De kerstworkshop is op 13 december. Het klaverjassen met (ex-) kapelaan Straathof is op 11 januari 2018. In de grote loterij is de hoofdprijs TOV-bonnen ter waarde van 250 euro.

De veiling begint om 20.15 uur, maar de hele avond in- en uitlopen is ook mogelijk, want het duurt tot in de kleine uurtjes. Vei­lingbe­zoekers die het op prijs stellen om van tevoren een catalogus te ontvangen, kunnen bellen met dhr. M. van de Nouland, tel. 06-53497342. Een catalogus ophalen kan ook bij Servi­cecentrum Schoonoord, Van Kesteren Groente en Fruit, Bakkerij Ammerlaan of achterin de kerk. Opdracht tot koop plaatsen gaat ook via dhr. Van de Nouland.