Ter Leede JO11-1 maakte het nog even spannend, maar mag zich na een uitstekend seizoen kampioen noemen. | Foto: pr.
Ter Leede JO11-1 maakte het nog even spannend, maar mag zich na een uitstekend seizoen kampioen noemen. | Foto: pr. Foto: pr.

Kampioenskanjers: Ter Leede JO11-1

Sassenheim n Ter Leede JO11-1 verzilverde op zaterdag de tweede kans en kroonde zich tot kampioen van de 1ste klasse.

Tijdens de eerste kampioenswedstrijd op de Kooltuin in Katwijk liep Ter Leede nog zware averij op, maar in het weekend van de bloemencorso bood zich een nieuwe kans aan. Deze keer een krachtmeting op sportpark de Roodemolen tegen de Ajax Sportman Combinatie (ASC) uit Oegstgeest. Na een spannend begin, eindigde de wedstrijd met een duidelijke 11-1 overwinning voor de thuisclub. Een knap resultaat van het team en hoofdcoach Lars Ciggaar, die dubbel feest had te vieren: hij was ook nog jarig. Lees het complete verslag op www.deteylinger.nl.

Kampioenskanjers

Ook met je kampioensteam op deze website en in De Teylinger? Stuur dan een leuke foto (minimaal 500 kb) en tekst (inclusief namen van de kampioenen) naar redactie@deteylinger.nl. Onze deadline is iedere maandag om 12.00 uur (voor de eerstvolgende editie). Misschien staan jullie dan binnenkort wel op de website en/of in de krant!


Warmonder op tiende plaats in 120 km van Texel

Warmond n Die 120 kilometer, dat is niet met de auto. Vincent Kalkman uit Warmond liep de afstand anderhalve week geleden in 12 uur, 24 minuten en 35 seconde.

De tijd van de Warmonder was goed voor de tiende plaats. In totaal deden er 32 deelnemers mee. Een select groepje, dat zich in eerdere wedstrijden voor deze ultieme loop had gekwalificeerd. De deelnemers liepen mee met De Zestig van Texel, maar legden het parcours twee keer af. Kalkman erg tevreden met zijn tijd, ondanks dat hij flink heeft afgezien. "Ik heb onderweg veel moeten doorstaan. De laatste 15 kilometer waren het zwaarst, want ik kreeg een pijnlijke voet. Dat bleek door beknelling in mijn schoen te komen. Na ruim 100 kilometer waren mijn voeten meer uit gaan zetten dan verwacht." De ultraloper loopt de komende periode meer wedstrijden en heeft zich inmiddels ook ingeschreven voor de Elfsteden ultraloop, een Friese wedstrijd van 230 kilometer, gehouden in 2018. Voor Kalkman de ultieme test om te kijken of hij zijn droom kan waarmaken: de beroemde Spartathlon van 246 kilometer uitlopen. | Foto: pr. Barend Verijzer

Afbeelding