Adest Musica in marsformatie tijdens het laatste WMC in 2013. | Foto: pr.
Adest Musica in marsformatie tijdens het laatste WMC in 2013. | Foto: pr. Foto: pr.

Met Adest Musica mee naar het WMC

Sassenheim n Het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade is van 8 tot en met 30 juli. Drum- en Showband Adest Musica neemt voor de dertiende keer deel aan dit prestigieuze concours. Op de slotdag van het WMC, op zondag 30 juli, vertoont Adest Musica haar kunst(en) op de grasmat van het Parkstad Limburg Stadion (BVO Roda JC) in Kerkrade. Het muzikale thema waarmee de muzikanten showtechnisch ten tonele verschijnen is: 'The Composer'.

De deelname aan de marswedstrijden is met de mars: 'A Tribute To The Royal Marines'. Naast de optredens van Adest Musica zijn er op zondag 30 juli zo'n 20 optredens van onder andere K&G Leiden, Advendo Sneek, Pasveerkorpsen Leeuwarden, maar ook zijn er optredens van korpsen uit Duitsland, Canada (Calgary Stampede Showband) en Colombia.

Support

Voorgaande WMC edities werd Adest Musica altijd ondersteund door supporters uit Sassenheim en omgeving. Zoals bij alle topprestaties zijn supporters een onmisbare steun. Op zondag 30 juli wil Adest Musica in het Parkstad Limburg Stadion opnieuw worden ondersteund door een grote support.

Arrangementen

Adest Musica biedt de supporters de gelegenheid om in te schrijven op één van de speciaal samengestelde WMC arrangementen. Evenals voorgaande edities bestaat het (totale) arrangement uit de heen- en terugreis per bus (inclusief koffie/thee in de bus) en een toegangskaart voor de overdekte tribunes in Parkstad Limburg Stadion. Er zijn ook andere arrangementen.

Er zijn speciale (oranje) Adest WMC shirts ontworpen, die ook online te bestellen zijn.

Inschrijving

De inschrijving is online mogelijk via de link www.adestmusica.nl in het submenu 'WMC Arrangementen'. De sluitingsdatum is maandag 5 juni, na deze datum is inschrijven niet meer mogelijk. De WMC werkgroep beschikt over een beperkt aantal kaarten.


Dodenherdenking in Warmond

Warmond n Op donderdag 4 mei vindt in Warmond de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Voorafgaand aan de plechtigheid bij het monument is iedereen van harte welkom bij de herdenkingsbijeenkomst in de St. Matthiaskerk.

De bijeenkomst wordt muzikaal opgeluisterd door onder meer Gospelkoor 'Soul to Soul'. Xandra Rotteveel (cello) en Peter Leerdam (bas) spelen enkele klassieke nummers. Sprekers zijn Anja Schrage van Historisch Genootschap Warmelda en wethouder Bas Brekelmans. Leerlingen van basisschool De Waaier dragen zelfgeschreven gedichten voor.

Na de herdenking in de kerk lopen we met alle aanwezigen naar het monument. Daar speelt harmonie St. Matthias tot 20.00 uur Koraalmuziek.

Na de 2 minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus houdt wethouder Arno van Kempen een korte overdenking en leest een leerling van De Waaier weer een zelfgeschreven gedicht voor.

Aansluitend aan de kranslegging kunnen alle aanwezigen hun eer betonen aan de oorlogsslachtoffers. Er zal een mand met bloemen staan waaruit een ieder een bloem kan pakken om bij het monument te leggen. Het staat daarnaast uiteraard ook een ieder vrij om zelf bloemen mee te nemen.

Belangstellenden zijn om 19.00 uur van harte welkom in de St. Mattiaskerk en aansluitend bij de herdenking bij het monument. Het Comité dat de plechtigheden rond 4 mei organiseert roept alle Warmonders op om naar de bijeenkomst te komen, die geen specifiek kerkelijk karakter heeft en dus ook prima geschikt is voor mensen die zich niet gebonden voelen aan een kerkgenootschap.


Voorjaarsmarkt voor Moederdag

Sassenheim n De evenementencommissie organiseert de jaarlijkse Voorjaarsmarkt in park Rusthoff op zaterdag 13 mei.

De 50 kramen vol zomerbloeiers, sieraden, kunst, boeken en andere artikelen staan van 10.00 tot 16.00 uur in het park. Voor kinderen zijn er knutselactiviteiten en moederdagworkshops. Informatie inwinnen over de schooltuin, van bijenhouders of over de eendenkooi kan ook. Alle informatie staat op www.parkrusthoff.nl.

Brengt de plantjesmarkt ook dit jaar een zonnetje mee? | Foto: pr.