De maand mei staat in de Pancratiuskerk in het teken van de verering van Maria. | Foto: Maurice Hoogeveen van Aerial Footage Holland
De maand mei staat in de Pancratiuskerk in het teken van de verering van Maria. | Foto: Maurice Hoogeveen van Aerial Footage Holland Foto: Maurice Hoogeveen van Aerial Footage Holland

Mariamaand in Pancratiuskerk

Sassenheim n De eerste sporen van een maand bijzonder toegewijd aan de verering van Maria komen uit het oosten. Bij de Kopten is het december, bij de Grieks-Byzantijnen augustus. In het westen is de meimaand als Mariamaand een reactie op de heidense feesten die aan het begin van de meimaand gevierd werden. Dit blijkt bijvoorbeeld als in 1579 de heilige Carolus Borromeüs in Milaan speciale Mariadevoties voorschrijft tegen uitlopers van deze excessen. Ook de heilige Filippus Neri bidt in de 16de eeuw met de Romeinse jeugd in de maand mei speciaal tot Maria

In navolging zijn er op alle donderdagavonden, vanaf 11 mei, in de Mariakapel van de St Pancratiuskerk weer Maria vieringen. Deze vieringen rond Maria hebben een meditatief karakter en er is ruimte voor stilte, gebed en muziek. Deze vieringen beginnen om 19.00 uur en worden verzorgd door de gebedsleider Aat van Kapel.


Oecumenische Taizéviering

Sassenheim n De laatste oecumenische Taizéviering van dit seizoen wordt gehouden op zondag 7 mei, om 19.00 uur in de Dorpskerk (Hoofdstraat). Voorganger is ds. T. Moll en het Oecumenisch Kleinkoor Sassenheim verleent haar medewerking.

De Taizédienst voegt, met de specifieke Taizézang, iets toe aan de gebruikelijke zondagse kerkdiensten. De stilte krijgt in deze gebedsdienst een belangrijke plaats. Een stilte die rust en ruimte geeft voor inkeer. Even een stil moment om bewust te leven in de week waarin onze vrijheid is gevierd. Daarbij is er gelegenheid een kaarsje te ontsteken voor een situatie in de wereld of iemand die in gedachte is. De viering is voor jong tot oud en van alle kerkelijke gezindten.


Vaste rubriek in De Teylinger, ook voor uw vereniging

Teylingen n Muziek, sport, cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Om te ontspannen, om te sporten, om vrijwilligerswerk te doen of om op een andere manier een steentje bij te dragen.

Iedere week krijgt een organisaties de ruimte om zich voor te stellen in een rubriek in het weekblad De Teylinger: Van Avondvierdaagse tot Zwemvereniging.

In de krant

Wilt u uw vereniging in de krant, ga dan naar de website van Welzijn Teylingen, onder het kopje vrijwilligerswerk staat "uw organisatie in De Teylinger". Via het formulier kunt u dan een aantal vaste vragen beantwoorden.

Tot de zomer

Iedereen levert de rubriek op dezelfde manier in, zodat er herkenning ontstaat. De rubrieken worden geplaatst in volgorde van binnenkomst. Als uw inzending aan de beurt is, wordt gekeken of de informatie die erin staat nog actueel is; anders vragen wij u om de informatie aan te passen.

De ruimte in De Teylinger is beschikbaar tot de zomer, wilt u ook uw vereniging voorstellen, vul het formulier dan snel in.