Paco Zuidhoek, op de achterste rij in het midden, behaalde zijn vierde dan. | Foto: pr.
Paco Zuidhoek, op de achterste rij in het midden, behaalde zijn vierde dan. | Foto: pr. Foto: pr.

Vierde dan in hapkido voor Paco Zuidhoek

Voorhout n Een aantal leden van Hapkido vereniging Voorhout hebben vorige week seminars gevolgd bij Grandmaster Booth, het hoofd van de Internationale Hapkido Alliantie.

Speciaal voor het tienjarige bestaan van de IHA in Nederland is Grandmaster Booth vanuit Australiƫ naar Nederland gereisd om daar verschillende seminars aan leden van zijn organisatie te geven en tevens zwarte band examens af te nemen.

Voor Daehan Hapkido vereniging Voorhout heeft Paco Zuidhoek examen gedaan voor zwarte band, 4e dan. Om de 4e dan te bemachtigen moest hij aan de Grandmaster en 4 andere masters, waaronder Peter Onderwater, een demonstratie geven van een breed scala aan Hapkido technieken waaronder valbreken, trap- en stoottechnieken, klemmen, worpen en verdedigingen met een korte- en lange stok en een band.

Zuidhoek hoorde na twee dagen dat hij geslaagd is. Leraar Peter Onderwater en assistente Judith Witteman zijn trots en blij dat na vele jaren van opleiding en hard trainen hun pupil dit met succes afgerond heeft.


Teylingen op achttiende plaats topsportgemeenten

Teylingen n De gemeente Teylingen staat op de achttiende plaats in de lijst van Topsportgemeente-van-het-jaar. De titelstrijd wordt jaarlijks gehouden.

In totaal deden 155 gemeenten mee. Westland werd de winnaar van de titel Topsportgemeente van Nederland 2016 gevolgd door Amsterdam en Bunschoten. Leiden bleef de nummer vijf Utrecht voor.

De Topsportgemeente-van-het-jaar prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste topsportprestaties, gemeten over 41 landelijke topsportcompetities. In 2012 eindigde Teylingen nog op plaats twee in de verkiezingen. Vorig jaar stond de gemeente nog op plaats twintig.