Tony Schreurs viert het doelpunt van Marc de Kruys. | Foto: Pieter Platteel/Orange Pictures Foto: Pieter Platteel/Orange Pictures

Ter Leede wint en pakt koppositie, Teylingen geeft winst weg

voetbal n Ter Leede heeft met de overwinning op Zwaluwen de koppositie heroverd. Teylingen liet koploper Den Hoorn lange tijd zweten.

Ter Leede begon zonder een aantal vaste basiskrachten vanwege blessures en schorsingen. Het deerde het elftal van Henk Wisman niet. Na 14 minuten liet Mark de Kruys sportpark de Roodemolen voor de eerste keer juichen. Oog in oog met de doelman van Zwaluwen rondde hij feilloos af. Na de 1-1 zorgde Tony Schreurs voor de 2-1. De Kruys scoorde zes minuten voor tijd de 3-1. De 3-2 was nog voor de statistiek, want door de overwinning, en het verrassende verlies van Achilles Veen, gaan de Sassenheimers met nog twee wedstrijden voor het kampioenschap in de Hoofdklasse A.

Teylingen had lange tijd het beste van het spel tegen Den Hoorn. De koploper had het in Sassenheim lange tijd lastig. Teylingen kwam op voorsprong door twee goals van Tom van der Vlugt. Vlak voor tijd maakte Den Hoorn toch nog de gelijk (2-2), maar het kampioenschap konden de bezoekers nog niet vieren.

Warmunda verloor met 2-3 van WVC. Voor de thuisclub scoorde Solleveld en Dijkstra. Warmunda staat voorlaatste en kan zich aan opmaken voor de nacompetitie. Daarin speelt de ploeg van Alan Campfens voor lijfsbehoud in de derde klasse.

The Bassets zonder brandstof

Sassenheim n De laatste thuiswedstrijd van The Bassets verliep niet zoals gewenst. De Sassenheimers verloren van HRC met 0-71.

Rugbyfans vanuit de Bollenstreek waren zaterdag naar The Bassets gekomen om de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen te bekijken. Na de oorwassing van vorige week was The Bassets erop gebrand het thuis seizoen in stijl af te sluiten en een mooie pot op de grasmat neer te leggen. HRC uit Den Haag zou in Sassenheim wat gaan beleven.

Hoe anders kan het in de sport lopen. Vol verbazing zag het publiek een wedstrijd die niet eens op een wedstrijd leek. Na vijf minuten gooide The Bassets de handdoek al in de ring. HRC kon na hart en lust vrijuit spelen en liepen met twee vingers in de neus dwars door The Bassets heen. Op enkele speldenprikken daargelaten was het lang wachten op het verlossende eindsignaal. Toen dit fluitje eindelijk klonk stond de teller al op 0-71. Voor de competitiestand veranderd er niets. The Bassets staan vast op een vijfde plaats. The Bassets speelt op zaterdag 6 mei tegen de nummer twee: 't Gooi in Naarden.