De Stichting Oud Sassenheim heeft twee van deze leeuwen in zijn bezit en is op zoek naar meer informatie over de beeldjes. | Foto: pr./Barbera van der Eijk
De Stichting Oud Sassenheim heeft twee van deze leeuwen in zijn bezit en is op zoek naar meer informatie over de beeldjes. | Foto: pr./Barbera van der Eijk Foto: pr.

Wie weet de herkomst van twee Sassenheimse leeuwen?

Sassenheim n Stichting Oud Sassenheim (SOS) houdt op donderdag 4 mei en donderdag 11 mei inloopbijeenkomsten in de Wittezaal van de Julianakerk (Julianalaan 6).

Eind vorig jaar kwam de SOS in het bezit van twee betonnen ornamenten van een leeuw met het wapen van Sassenheim. De stichting zou graag willen weten waar deze leeuwen hebben gestaan. Ze behoorden niet toe aan het oude gemeentehuis. Informatie verstrekken kan via info@stichtingoudsassenheim.nl.

Tijdens de inloopbijeenkomsten ligt veel fotomateriaal over oud Sassenheim en haar inwoners. Vrijwilligers staan klaar om vragen te beantwoorden. Er kunnen oude foto's worden gebracht of ter plekke worden gescand en oude voorwerpen m.b.t. Sassenheim worden achtergelaten. De SOS werkt momenteel aan haar eigen onderkomen aan de Kagerdreef 72. Oud materiaal over Sassenheim is van harte welkom. De stichting zoekt nog mensen die een handje willen komen helpen het archief en de expositieruimte in te richten.

Op 4 mei is de bijeenkomst van 10.00 tot 12.30 uur. Deze is toegespitst op historie. De bijeenkomst van 11 mei is van 14.00 tot 16.00 uur en is zowel gericht op historie als op genealogie.


Inloopbijeenkomst Historische Kring

Voorhout n In het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout is op woensdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 uur een inloopmiddag.

Alleen tijdens deze inloop en in die van juni is de tentoonstelling Hemels Voorhout in de Foranholtezaal nog te bezichtigen. Er zijn bidprentjes, communieprentjes, foto's en stukken van de dragersvereniging St. Barbara.

Bij binnenkomst valt direct het Raadhuisplein op met heel veel zaken over het oude gemeentehuis. In de Oosthoutzaal liggen talloze boeken over het historisch verleden van Voorhout en haar inwoners en ook kan men vol op bladeren in de tientallen fotoalbums met duizenden oude foto's. Er is voor elk wat wils te vinden over de historie van Voorhout. Bestuursleden zijn aanwezig om de gasten rond te leiden en vragen te beantwoorden. Uiteraard staat de koffie en thee klaar. Het bestuur hoopt vele leden en belangstellenden op deze middag te mogen ontvangen. Verder is er de mogelijkheid om foto's en voorwerpen uit het historisch verleden van Voorhout aan te bieden om te laten scannen of te schenken.

Het Kenniscentrum is gevestigd in de voormalige noodlokalen van de EmmaĆ¼sschool aan de Bonekruidstraat in Voorhout. De volgende inloopbijeenkomst is woensdag 14 juni van 14.00 tot 16.00 uur.