Nagenoeg alle gebouwen zijn gesloopt. Vanaf het parkeerterrein van de Hoogvliet is de Bernardus zichtbaar. | Foto: pr.
Nagenoeg alle gebouwen zijn gesloopt. Vanaf het parkeerterrein van de Hoogvliet is de Bernardus zichtbaar. | Foto: pr. Foto:

Plan voor woningbouw PostPromenade iets aangepast

n Verkeersveiligheid onderzocht

Sassenheim n De ontsluiting van het bouwplan PostPromenade op de hoek Hoofdstraat met de Koetsiersweg heeft een kleine aanpassing gekregen om de veiligheid te verhogen.

Door Nico Kuyt

Ontwikkelaar BAM wil op het voorste gedeelte van de PostPromenade 22 woningen en 35 appartementen realiseren. Hierover hield de raadscommissie Ruimte op 11 oktober 2016 een hoorzitting en daar werd door omwonenden de mogelijke onveiligheid van de ontsluiting op de Hoofdstraat aangekaart. Met name vanwege de aanwezigheid op korte afstand van het kruispunt met de Koetsiersweg.

Wethouder Arno van Kempen heeft vervolgens een verkeersstudie laten uitvoeren om nog eens goed te kijken naar de veiligheid en de effecten naar de omgeving.

Strook voor linksaf

In januari van dit jaar heeft het bureau Goudappel Coffeng het onderzoek gepleegd met allerlei tellingen en prognoses en kwam met de conclusie dat uit de verkeersanalyse blijkt dat het plan met een kleine aanpassing aan de Hoofdstraat op een verkeersveilige wijze gerealiseerd kan worden.

Het bureau stelde voor om voor beide richtingen een linksafstrook te realiseren op het middengedeelte van de Hoofdstraat, waar op dit moment de zogeheten sergeantstrepen zijn, de schuine strepen of verdrijvingsvlak waarop rijden niet toegestaan. Door daar nu een afslagstrook van te maken kan het linksafverkeer zich opstellen zonder het doorgaande verkeer te hinderen. Dit wordt nu verwerkt in de verdere uitwerking van het plan.

De ontsluiting op de Koetsiersweg hoeft geen aanpassing. Daar is sprake van een zeer goede kruispuntafwikkeling, zoals het rapport het noemt.