Het ontwerp voor De Kus in Voorhout. | Foto: pr.
Het ontwerp voor De Kus in Voorhout. | Foto: pr. Foto: pr.

Online inzamelingen voor Teylingse kunst en cultuur

Het jaar is nog niet eens halverwege en toch heeft het Jacoba van BeierenFonds Teylingen alweer een flink aantal mooie ideeën en projecten van en voor Teylingers kunnen ondersteunen. Initiatieven, die draagvlak in de hele gemeente hebben. En dat is mooi! Want als er draagvlak en enthousiasme voor een idee is, zijn mensen ook bereid zelf een financieel steentje bij te dragen aan de realisering daarvan. Bijvoorbeeld in de vorm van crowdfunding, waarvoor het Jacoba van BeierenFonds Teylingen in samenwerking met stichting Voor je Buurt ondersteuning en een platform biedt. Deze online vorm van geld inzamelen is, zeker bij grotere bedragen, vaak hard nodig. Mooie voorbeelden daarvan zijn de crowdfunding campagnes voor realisatie van kunstwerk 'De Kus', dat op initiatief van Rotary Club Voorhout zal worden geplaatst bij de nieuwe rotonde Nagelbrug en de jubileumuitvoering van musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim.

Een Kus van 4,5 meter

Een opvallende markering bij de geheel vernieuwde ingang van Voorhout, dat is wat het ontwerp van kunstenaar Joop van Egmond moet worden. Een 4,5 meter hoog symbool van verbinding met een menselijke uitstraling en een hint naar bloemen. En samen met de beschildering van de fietstunnel een cadeau van de jubilerende Rotary Club Voorhout voor de Voorhoutse bewoners. Een groot deel van het benodigde bedrag voor realisering van 'De Kus' komt uit de eigen clubkas. Met crowdfunding hopen de leden van dit zakelijke netwerk 5.500 Euro voor het kunstwerk bij elkaar te krijgen. Wordt dit bedrag met de inzamelingsactie inderdaad bereikt, dan draagt het Jacoba van BeierenFonds Teylingen nog eens 1.500 Euro bij, om het uiteindelijk benodigde bedrag compleet te maken.

Jubileumvoorstelling

Tegelijkertijd met het Voorhoutse kunstwerk loopt er momenteel ook een crowdfunding campagne voor musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim. Deze verenging bestaat 10 jaar en wil dit jubileum vieren met de zelfgeschreven musicalproductie 'Enigami, een land vol fantasie', dat eind november met drie feestvoorstellingen wordt opgevoerd en waarbij iedereen, jong en oud, welkom is. Het Jacoba van BeierenFonds draagt de eerste 1.500 Euro bij aan het realiseren van dit culturele initiatief. Up2Stage roept vervolgens enthousiaste Teylingse bewoners en bedrijven via de online inzamelingsactie op, een deel van het jubileumstuk te adopteren.

Draagt u (een van) beide projecten een warm hart toe en wilt u graag iets bijdragen? Kijk dan voor de crowdfunding platforms op de website van het Jacoba van BeierenFonds Teylingen. Heeft u zelf een initiatief, dat u met crowdfunding wilt realiseren en wilt u weten, wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op met het Fonds.