Toneelvereniging St. Matthias speelt de komedie 'Onderdak gezocht'. | Foto: pr.
Toneelvereniging St. Matthias speelt de komedie 'Onderdak gezocht'. | Foto: pr. Foto: pr.

Matthias speelt 'Onderdak gezocht'

Warmond n Toneelgroep Matthias speelt op zaterdag 13, vrijdag 19 en zaterdag 20 mei in Het Trefpunt (Herenweg 80) de komedie 'Onderdak gezocht' van Bertha Welter.

Ook deze keer is het stuk weer ingestudeerd onder leiding van het regisseurstrio Brenda Keijzer, Johannetta van Velzen en Stan Lambregts. Het verhaal gaat over een vrouw van wie de dochter is gehuwd met een Canadees en vervolgens naar Canada is vertrokken. De vrouw heeft het er moeilijk mee en wil het liefst snel op bezoek bij haar dochter. De vliegreis kost best wel wat geld en haar man is sowieso niet gek op vliegen. Toch lijkt het de beste oplossing om te proberen wat geld bij elkaar te verdienen en tickets te boeken. Hoe ze aan het geld gaan komen en of de man meegaat, is in de voorstellingen te zien.

De toegang bedraagt 6 euro per persoon en kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het stuk aan de deur van het theater. Donateurs van Matthias krijgen gratis toegang op vertoon van hun donateurskaart. De voorstellingen beginnen 20.15 uur. Tijdens de pauze zijn er lootjes voor de loterij te koop om een deel van de kosten van de voorstelling te financieren.


Concertdag langs de regionale orgels

Warmond n Voor de vijftiende keer organiseert de Stichting Orgelpromotie Zuid-Holland West de Regionale Orgeldag. Op zaterdag 20 mei rijdt een touringcar de deelnemers langs orgels in Bodegraven, Leiderdorp, Warmond en Katwijk.

In de diverse kerken wordt, na een inleiding over orgel en kerk een concert van ongeveer 30 minuten gegeven, waarin het karakter en de kwaliteit van de diverse orgels tot hun recht komen. De lunch is na het tweede concert in Restaurant de Hollandsche Tuyn in Leiderdorp. In de Protestantse kerk in Warmond wordt op het Lohman-orgel gespeeld. Na het laatste concert is het tijd voor napraten onder genot van een drankje en hapje, hopelijk op een zonnig terras in Katwijk.

Inschrijving

De kosten van deze geheel verzorgde dag (inclusief busreis, koffie, lunch en borrel) bedragen 55 euro per persoon. Inschrijven kan tot 13 mei via www.orgelzhwest.nl of schriftelijk bij de heer Jaap Roosendaal, Ankerplaats 130, 2224 TZ Katwijk.

Opstapplaatsen voor de tocht zijn het parkeerterrein t/o Groene Kerkje in Oegstgeest en Leiden CS.