Up2Stage viert het jubileum met een grote show. Door middel van crowdfunding hoopt de musicalgroep een mooi bedrag bijeen te krijgen. | Foto: pr.
Up2Stage viert het jubileum met een grote show. Door middel van crowdfunding hoopt de musicalgroep een mooi bedrag bijeen te krijgen. | Foto: pr. Foto: pr.

Crowdfunding Up2Stage voor jubileumshow

Sassenheim n Musicalgroep Up2Stage uit Sassenheim bestaat tien jaar. Om dit te vieren brengt de club in november een sprankelende jubileumshow op de planken. Het organiseren van een grote musical kost veel geld. Daarom start Up2Stage een crowdfunding-actie. De musicalgroep vraagt liefhebbers van muziek en dans financiële steun om de feestvoorstelling mogelijk te maken.

De crowdfunding is gestart op 5 mei met het Bevrijdingsconcert aan de Oude Haven. Tegelijk is een website gelanceerd waar mensen donaties kunnen doen. De actie eindigt op 17 juni met een optreden tijdens het Vrije tijd festival in Park Rusthoff. Up2Stage hoopt met de actie 5.000 euro in te zamelen.

Essentiële bijdrage

Het geld van de crowdfunding is heel belangrijk om de kosten voor de musical te dekken, zegt Koos Burgmeijer, voorzitter van Up2Stage. De musicalgroep krijgt van enkele fondsen een financiële bijdrage voor de voorstelling, maar de hoogte daarvan is afhankelijk van de opbrengst van de crowdfunding. Hoe meer geld er binnenkomt van 'het publiek', hoe hoger ook de subsidie. Doneren kan vanaf 5 euro. Als u geeft, krijgt u daar ook iets voor terug. Van een bedankkaart voor een gift van 10 euro tot VIP-kaarten of een kinderpartijtje bij donaties van 100 euro of hoger. U kunt doneren via de website jacobavanbeierenfondsteylingen.nl. Klik op 'overzicht campagnes' en klik vervolgens bij Crowdfunding Up2Stage op 'doneer'. Daar vindt u ook meer informatie over de 'beloningen' voor de steun aan de musical.

Speciaal geschreven musical

Voor de jubileumshow is een nieuwe musical in de maak, genaamd Enigami. Het verhaal gaat over een gezin dat heen en weer geslingerd wordt tussen werkelijkheid en een fantasiewereld en ontdekt dat fantasie alles overwint. Het script is geschreven door Nienke Burgmeijer. Voor de liedjes zijn componist Rhody Matthijs en tekstdichter Tineke Blok aangetrokken. De uitvoering is op 25 en 26 november in de theaterzaal van het Rijnlands Lyceum Sassenheim.

Koos Burgmeijer richtte Up2Stage in 2007 op, samen met twee broers. "Wij hadden al iets met zang en toneel", vertelt hij. "Onze kinderen wilden graag zingen en dansen, en voor het was er in Sassenheim niets. Daarom zijn we er zelf maar aan begonnen." Inmiddels zijn de kinderen van toen twintigers die zelf een belangrijke rol spelen bij de stichting. Meer informatie op www.up2stage.nl.