Burgemeester Carla Breuer feliciteert het bruidspaar Havenaar-van Aalst. | Foto: Piet van Kampen
Burgemeester Carla Breuer feliciteert het bruidspaar Havenaar-van Aalst. | Foto: Piet van Kampen Foto: pr

Al 65 jaar gelukkig: 'Wij hebben een leuk en fijn leven samen'

Sassenheim n Ze zitten er stralend bij in hun knusse woonkamer in de Saturnusstraat, het huis waar het echtpaar al vijftig jaar naar volle tevredenheid woont. Het bruidspaar Jan (89) en Tine (86) Havenaar- van Aalst vertelt op 8 mei, een dag na het officiële 65-jarige huwelijksfeest, hun levensverhaal.

Door Piet van Kampen

Eigenlijk heet de bruid Jantine, maar wordt Tine genoemd. Zet de naam van echtgenoot Jan ervoor en dan is er direct de link naar het paar dat van het leven heeft genoten en dat ook nog steeds elke dag samen doet.

Eerste ontmoeting

Het begon voor de geboren Voorhouter Jan en voor de in Lisse ter wereld gekomen Jantine allemaal op een verjaardag bij vrienden in Hillegom waar zij elkaar voor het eerst ontmoetten. Militair Jan, terug uit Indonesië, had indruk gemaakt en een week later zochten Tine en haar vriendin Jan weer op. Het werd geen geplande, maar toevallige ontmoeting met vergaande gevolgen. "Het klikte tussen ons," zegt de bruid.

Op 7 mei 1952 schoof het paar de ringen om. Zij werden de gelukkige ouders van drie zonen en twee dochters. Het paar werd ook gezegend met twaalf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

In de bollen

Jan en Tine trokken in de Hoofdstraat in bij een broer van Jan. Later verhuisde het paar naar de Freesiastraat om daarna naar de Saturnusstraat te verhuizen. "Hier wonen wij al vijftig jaar en zouden nooit meer weg willen," is het paar eensgezind.

Jan verdiende de kost 'in de bollen' en deed dit tot aan de VUT. Moeder Tine voedde de kinderen op.

Indonesië

Een hoogtepunt in hun leven was de reis naar Indonesië die ter gelegenheid van hun 25-jarig huwelijk door de kinderen bij elkaar was gespaard. 'Ik wilde Indonesië ook in vredestijd zien' blikt Jan terug. Andere verre reizen gingen naar drie zussen van de bruidegom, die in Canada wonen. Ook hun zoon in Amerika werd diverse keren bezocht.

Hun 65-jarig huwelijksfeest werd met de familie luisterrijk in De Engel gevierd.