Afbeelding
Foto:

B&W zoekt parkeerplek

Sassenheim n B&W bekijkt op dit moment mogelijke alternatieven voor het parkeren als de bouw van het parkeerdek bij station Sassenheim plaatsvindt. Maar dat is nog niet zo eenvoudig.

Door Nico Kuyt

Raadslid Sabrina van der Lubbe (VVD) stelde onlangs vragen aan B&W waar de automobilist zijn wagen kan stallen als tijdens de bouw het huidige parkeerterrein van het station is afgesloten. In een antwoord geeft B&W aan dat op dit moment meerdere opties worden onderzocht, zowel op openbaar als particulier terrein. Het aantal geschikte locaties op loopafstand is echter beperkt. Het dagelijks laten rijden van een shuttle-bus gedurende de bouw van vier maanden is zeer kostbaar. Maar een parkeerterrein op grote loopafstand is weer geen optie, omdat de treinreiziger het niet zal gaan gebruiken. De aannemer heeft als suggestie gedaan om het parkeerterrein bij de Wasbeek met 175 plaatsen te gebruiken. Naast alternatieve locaties wordt de reiziger ook gewezen op het nemen in die periode van de fiets, bus of het reizen via andere stations.

Enige mate van overlast

B&W beraadt zich eveneens over maatregelen om overlast te voorkomen, zoals het parkeren in de naastgelegen wijk en op particulier terrein. Maar niet voorkomen kan worden dat de bouw enige mate van overlast oplevert voor zowel reizigers als omwonenden en nabijgelegen bedrijven. Maar die dient zo klein mogelijk te zijn. Ruim voor aanvang van de werkzaamheden wordt via diverse media breed gecommuniceerd over de bouwwerkzaamheden en de alternatieven voor het parkeren.

Bij het station is Sassenheim worden de huidige 280 parkeerplaatsen uitgebreid met 240 extra plaatsen door de bouw van een parkeerdek. In september 2015 stelde de raad een krediet van 3 miljoen euro beschikbaar onder de voorwaarde van ontvangst van subsidiebeschikkingen. Daarvan wordt 1 miljoen door provincie Zuid-Holland en 1 miljoen door het ministerie van Infrastructuur en Milieu betaald. Naar verwachting start de bouwer rond de zomer met de bouw en wordt het parkeerdek aan het einde van dit jaar opgeleverd.