Burgemeester Breuer feliciteert het echtpaar Van Kasteren-Vrauwdeunt. | Foto: Piet van Kampen
Burgemeester Breuer feliciteert het echtpaar Van Kasteren-Vrauwdeunt. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

'Wij hebben veel gezamenlijke interesses, dat is goed voor het huwelijk'

Sassenheim n In hun mooie appartement in Sassembourg lichten Lambert van Kasteren (83) en Antoinette van Kasteren-Vrauwdeunt (82) een flinke tip van de sluier op over hun harmonieuze huwelijksleven. Het vitale paar vertelt honderduit en komt soms tijd tekort, omdat zij op deze leeftijd nog zeer actief en creatief. En dat is lang niet iedereen gegeven.

Door Piet van Kampen

De geboren Schiedammers ontmoetten elkaar tijdens een afscheidsfeest na een cursus voor 18-jarigen hetgeen destijds in de Rooms-Katholieke Kerk nog gebruikelijk was. "Zal ik jou naar huis brengen?," ging Lambert op recht zijn doel af. Antoinette ging op deze avance in en vanaf dat moment ging het liefdesvlammetje branden om nooit meer te doven.

Nieuw-Vennep

Na vijf jaar verkering schoof het jonge stel elkaar op 3 mei 1957 de ringen om. Aanvankelijk betrokken zij een etage in hun geboortestad, later gingen zij ruimer wonen in een flat, maar vanwege het werk verhuisden zij naar Nieuw-Vennep waar zij het grootste deel van hun leven woonden.

Het echtpaar werd gezegend met twee dochters, een zoon en vijf kleinkinderen.


Creatief

De heer des huizes was kostwinner als eigenaar van een communicatiebureau dat hij samen met een compagnon in Amsterdam begon. "Als creatief team wij kregen ook veel opdrachten van de overheid. Ooit ontwierpen wij het logo 'roos in de vuist', het symbool van de PvdA," glimlacht de bruidegom trots. Moeder voedde de kinderen op, maar bleef haar grote passie als coupeuse uitoefenen en maakte zelf talloze kledingstukken. "Ik kocht stof op de Albert Cuyp in Amsterdam," zegt ze trots en toont tegelijkertijd een van haar creaties. Burgemeester Carla Breuer, die het paar kwam feliciteren, kijkt bewonderend toe.

Interesses

Lambert schilderde diverse herinneringen aan hun vakantiebestemmingen zoals Marokko, Cuba, Frankrijk en Italiƫ. "Wij hadden veel gezamenlijke interesses, goed voor het huwelijk," glimlacht Lambert. Het zit duidelijk goed tussen die twee. Samen met het gezin werd het bruiloftsfeest op Ameland gevierd.