St. Matthias staat deze week nog twee keer op het toneel met de voorstelling 'Onderdak gevraagd'. | Foto: pr.
St. Matthias staat deze week nog twee keer op het toneel met de voorstelling 'Onderdak gevraagd'. | Foto: pr. Foto: pr.

'Onderdak gevraagd'

Warmond n Toneelgroep Sint Matthias stond zaterdag 13 mei op het podium van Het Trefpunt voor de eerste voorstelling van het blijspel 'Onderdak gevraagd'. Op vrijdag 19 en zaterdag 20 mei zijn nog twee voorstellingen.

Het stuk van Bertha Welter gaat over het echtpaar De Vries, gespeeld door Saskia Neuijen en Bram van Leuveren, van wie de dochter getrouwd is met een Canadees. Dochter Mieke is verhuisd naar Canada en wordt enorm gemist door haar moeder. Er is helaas geen geld om Mieke aan de andere kant van de oceaan te bezoeken, maar daar weet buurvrouw Herma, gespeeld door Camilla Haag, wel een oplossing voor. Zij weet echter niet dat Dirk de Vries zelf ook initiatief genomen heeft om aan geld voor de dure vliegreis te komen. Dirk doet dat door Michiel, een neefje van zijn vriend, in huis te halen. Michiel wordt gespeeld door Marcel Vooren en is een stoere bouwvakker. Door de buurvrouw worden juist twee volkomen tegenovergestelde dames opgevoerd. Moeder en dochter van Zomeren zijn twee door Els Versluys en Esther van Leeuwen gespeelde adellijke dames.

Het blijspel wordt geregisseerd door het trio Brenda Keijzer, Johannetta van Velzen en Stan Lambregts. Zij zorgen er mede voor dat de decorwisselingen geen saaie pauze zijn, door ze te voorzien van stil spel voorin de zaal. Het publiek wordt vermaakt, waardoor het niet hoeft te wachten totdat het decor is verbouwd.

'Onderdak gezocht' wordt door Matthias nog twee keer gespeeld: op vrijdagavond 19 mei en zaterdagavond 20 mei in de theaterzaal van Het Trefpunt (Herenweg 80). De toegang bedraagt 6 euro per persoon en kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het stuk aan de deur van het theater. Donateurs van Matthias verkrijgen gratis toegang op vertoon van hun donateurkaart.

De voorstelling begint 20.15 uur. Tijdens de pauze zijn er lootjes voor de loterij te koop om een deel van de kosten van de voorstelling te financieren.


Eindexamenconcert op orgel Pancratiuskerk

Sassenheim n Daniel Nunes en Nicholas Papadimitriou geven op zaterdag 20 mei om 20.00 uur een orgelconcert in de Pancratiuskerk. Het is een try-out voor hun eindexamen aan het Conservatorium. De toegang is gratis.

Het concert is van twee organisten van internationale allure: Daniel Nunes (28 jaar, geboren in Portugal) en Nicholas Papadimitriou (23 jaar, geboren in Griekenland). Beide organisten zijn op zeer jonge leeftijd begonnen met pianolessen en hebben zich in hun vaderland verder bekwaamd bij musici van naam. Vervolgens hebben zij orgel gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga en ronden zij hun studie nu af met hun masters examen. Daarnaast hebben zij hun muzikale talenten ook zeer in de breedte ontwikkeld (piano, klavecimbel, basso continuo, koordirectie) en ook veel masterclasses gevolgd.

Daniel Nunes is organist van de Levend Water gemeente in Weesp en van de St. Thomas van Aquino gemeente in Amsterdam. Nicholas Papadimitriou is organist/dirigent van de Pastoor van Arskerk in Haarlem en organist van de Pelgrimskerk in Badhoevedorp.

Tijdens het concert worden zowel het (Barok) Vermeulen orgel als het (Romantische) Vollebregt orgel bespeeld.