Scheidsrechter Dennis Higler (r), trotse Ter Leede coördinator Christel van Hoewijk met certificaat (m) en Evert Franken (Arag) (l). | Foto: pr.
Scheidsrechter Dennis Higler (r), trotse Ter Leede coördinator Christel van Hoewijk met certificaat (m) en Evert Franken (Arag) (l). | Foto: pr. Foto: pr.

Landelijk keurmerk voor Ter Leede scheidsrechters

Sassenheim n Afgelopen week ontving voetbalvereniging Ter Leede de KNVB/ARAG certificering voor clubscheidsrechters uit handen van Eredivisie scheidsrechter Dennis Higler. Het KNVB/ARAG Fairplay certificaat is een kwaliteitskeurmerk voor professioneel arbitragebeleid en voor verenigingen als Ter Leede het hoogst haalbare op arbitraal gebied.

Om voor dit zeer gelimiteerd uitgegeven certificaat in aanmerking te komen, moest de rood-gele club uit Sassenheim aan een flink aantal voorwaarden voldoen en een duidelijk actief scheidsrechtersbeleid voeren. Zo moet bijvoorbeeld minimaal 95 procent van de eigen scheidsrechters gediplomeerd zijn, moeten er regelmatig informatie- en spelregelavonden worden georganiseerd en dient er een aparte scheidsrechtersafdeling met coördinator binnen de vereniging aanwezig te zijn. Zaken, die bij Ter Leede blijkbaar prima op orde zijn.

Trots

Scheidsrechter Higler, die zondag nog de kampioenswedstrijd van Feyenoord floot en volgend seizoen zelfs internationale wedstrijden in goede banen gaat leiden, benadrukte na afloop van de uitreiking in de kantine van sportpark De Roodemolen het belang van dit certificaat: "Het zegt inderdaad iets over de mate, waarin Ter Leede de zaken rondom arbitrage voor elkaar heeft. Een goede organisatie waarbij scheidsrechters opgeleid en begeleid worden. Dit zorgt voor betere scheidsrechters en draagt bij aan begrip, respect en plezier op het veld."

Ter Leede mag volgens de toparbiter dan ook terecht trots zijn op het behalen van dit kwaliteitskeurmerk voor de eigen scheidsrechters.