Gedeputeerde Floor Vermeulen opent samen met wethouder Bas Brekelmans en leerlingen van de KTS de nieuwe fietsonderdoorgang bij de Nagelbrug. | Foto: Marieke Voorn
Gedeputeerde Floor Vermeulen opent samen met wethouder Bas Brekelmans en leerlingen van de KTS de nieuwe fietsonderdoorgang bij de Nagelbrug. | Foto: Marieke Voorn Foto:

Nu officieel

Voorhout n De fietsonderdoorgang is sinds de weekendafsluiting van begin april al in gebruik, maar natuurlijk moet het nieuwe fietspad ook officieel geopend worden. Op donderdag 11 mei deed Gedeputeerde Floor Vermeulen dat samen met de leerlingen de KTS. Zij maken immers volop gebruik van het nieuwe fietspad. Met bellenblaas en fietsbellen begroetten de leerlingen enthousiast alle fietsers. De onderdoorgang is onderdeel van het project om op de Nagelbrug een turborotonde aan te leggen. De veiligheid vergroten is speerpunt, zeggen Vermeulen en wethouder Bas Brekelmans. Brekelmans: "Helaas zijn er op de brug meerdere dodelijke ongelukken geweest. Dat betreuren wij en zijn dan ook blij dat het nu voor fietsers veel veiliger is".

De tunnel is nu nog grijs, maar de wanden krijgen waarschijnlijk nog kleur dankzij muurschilderingen die de Rotary Voorhout wil aanbrengen. Momenteel wordt daar geld voor ingezameld, net als voor het beeld 'De Kus'.