De ondertekening door gemeente, brandweer, politie, CCV en de ondernemers. | Foto: pr.
De ondertekening door gemeente, brandweer, politie, CCV en de ondernemers. | Foto: pr. Foto:

'Vliegende start' voor Keurmerk Veilig Ondernemen in Voorhout

voorhout n Met vijf handtekeningen is maandagochtend de eerste stap gezet in de richting van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Daardoor moet het centrum in Voorhout nog veiliger en schoner worden.

Het KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) staat voor een schoon, heel en veilig winkelgebied en wordt uitgegeven door het CCV. Het KVO helpt ondernemers, gemeenten, politie en brandweer om samen de veiligheid in winkelgebieden en op bedrijventerreinen te verbeteren of goed te houden. Op initiatief van citymanager John van der Tol is het traject gestart. Vijf weken geleden is een schouw geweest en zijn 41 verbeterpunten op papier gezet. Binnenkort gaat er een enquĂȘte naar ondernemers om hun eventuele aanvullingen op te halen.

"Het is een vliegende start, net zoals toentertijd in Sassenheim," herinnert burgemeester Carla Breuer de aanwezigen bij de ondertekening van de intentieverklaring. De gemeente heeft een ondersteunende rol in het hele veiligheidstraject, dat vanuit het CCV wordt begeleid door Mark van Zanten. Namens de ondernemers is Jeroen Schulte voorzitter van de werkgroep. "Ik kan namens mijn collega's spreken dat we blij en verheugd zijn dat het keurmerk er gaat komen. Kleine verbeterpuntjes kunnen soms zorgen voor grote positieve veranderingen." Op de lijst staan onder andere het aanpakken van verlichten, het instellen van verkeersmaatregelen en het schoon houden van de winkelstraten. De eerste acties zijn inmiddels al ondernomen, want enkele bloembakken zijn al opgeknapt.

De eerste KVO-ster, het certificaat 'Basis samenwerken' wordt naar verwachting dit jaar uitgereikt. Daarna is het zaak om drie jaar lang nog verbeteringen aan te brengen, zodat Voorhout daarna voor de tweede ster in aanmerking komt.