Heidy 't Jong vertelt over de nieuwe namen voor de afdelingen in het voormalig Mariënhaven: alle namen hebben te maken met topsport.
Heidy 't Jong vertelt over de nieuwe namen voor de afdelingen in het voormalig Mariënhaven: alle namen hebben te maken met topsport. Foto: Esther Luijk

'Revalideren is topsport'

Warmond n In februari verhuisden de revalidatieafdelingen van de Bernardus en Wijckerslooth al naar de nieuwe locatie in Warmond, maar afgelopen woensdag was pas de officiële opening van Revalidatie Marente in het voormalige Mariënhaven. Met de verschillende afdelingen op een gezamenlijke locatie kunnen mensen die na ziekte of een verblijf in het ziekenhuis moeten revalideren, nog beter geholpen worden. Heidy 't Jong, manager revalidatie, is blij met het nieuwe revalidatiecentrum. "Het therapeutisch klimaat is echt een heel stuk beter nu. Alles is ingericht op de mensen zo goed mogelijk te helpen en zo snel mogelijk weer naar huis te kunnen sturen, en dat is wat de mensen het liefste willen." Ook de namen van de verschillende afdelingen werden bij de opening bekend gemaakt. 't Jong: "Revalideren is topsport. Daarom hebben we de verschillende afdelingen vernoemd naar bekende sporters: Johan Cruijff, Tom Okker, Kees Verkerk en Joop Zoetemelk. We vonden het zelf erg goed passen bij de prestaties die de mensen hier iedere dag leveren." | Tekst en foto: Esther Luijk


Succesvolle Paveivo voor Bartholomeuskerk

Voorhout n De jaarlijkse kerkenveiling van de Bartholomeuskerk, beter bekend als de Paveivo, heeft 43.775 euro opgeleverd.

Op vrijdagavond gingen de kavels in Cheers onder de hamer. De veiling moest even op gang komen maar al snel gingen de artikelen als vanouds van de hand. Zo rond de klok van 21.30 uur, toen de eerste 100 nummers geveild waren werd het gezellig druk in de zaal en kwam er nog meer tempo in de veiling. De prijzen gingen ook wat omhoog. Het zorgde ervoor dat een barbecue tegoedbon voor vijf personen al gauw 130 euro opbracht. Voor de paaskaars werd dit jaar 550 euro geboden. De diner- en lunchbonnen en de bollenpakketten bleven de hele avond lekker van de hand gaan, wat de opbrengst weer goed maakte. De laatste bos paling werd zelfs nog verkocht voor 150 euro.

Maarten van de Nouland, voorzitter van het Paveivocomité, kon dan ook rond 00.45 uur een eindbedrag van 43.775 euro bekend maken. Een bedrag dat bijna gelijk is aan de opbrengst van afgelopen jaar.

Gezellige drukte bij de veiling voor de Bartholomeuskerk. | Foto: pr.