Leden van de watersportvereniging krijgen de nieuwe vlag cadeau. | Foto: pr.
Leden van de watersportvereniging krijgen de nieuwe vlag cadeau. | Foto: pr. Foto: pr.

Watersportvereniging viert verjaardag op nieuwe locatie aan Zijldijk

Teylingen n Watersportvereniging Noordwijk/Maritiem Teylingen bestaat 40 jaar en die verjaardag werd zaterdag 20 mei gevierd in het nieuwe onderkomen van de vereniging aan de Zijldijk in Warmond.

In februari zette wethouder Kees van Velzen zijn handtekening onder het contract, waarin de watersportvereniging een eigen jachthaven krijgt. Dat is al jaren een wens van de vereniging, die eerder in gesprek was met de toenmalige gemeente Voorhout en de gemeente Noordwijk. Er zijn toen verschillende plannen uitgewerkt, maar tot een realisatie van de jachthaven voor Watersportvereniging Noordwijk/Maritiem Teylingen kwam het nooit.

Zodra de inkt was opgedroogd, gingen de leden aan de slag om alles op te knappen en het resultaat is dat de nieuwe jachthaven een metamorfose heeft ondergaan. Bijkomstigheid is dat de vereniging haar eerste doelstelling, het eerste jaar een bezettingsgraad van 80 procent, nu al heeft behaald.

Nieuwe vlag

Op zaterdag stond voorzitter Hans Vink stil bij wat er de afgelopen 40 jaar allemaal binnen de vereniging gebeurd is. Hierna was de aftrap door het Shantykoor uit Noordwijk. Alle leden hebben de nieuwe vlag van de vereniging als aandenken in ontvangst genomen.

Officieel

In september wordt de jachthaven officieel geopend, waarschijnlijk door wethouder Van Velzen. Tegen die tijd zijn ook de nog aan te leggen steigers gerealiseerd.