Meester Geert is zo trots als een pauw op zijn voetbalmeiden uit groep 8. | Foto: pr.
Meester Geert is zo trots als een pauw op zijn voetbalmeiden uit groep 8. | Foto: pr. Foto: pr.

Voetbalmeiden van De Achtbaan door naar de districtsfinale

Voorhout n De meiden van OBS de Achtbaan, groep 8 in Voorhout van locatie Cluster hebben wederom een onwijs goede prestatie geleverd. Na het winnen van het schoolvoetbaltoernooi in Teylingen zijn ze nu afgelopen week ook de winnaars van het rayon Leiden.

Van de tropische temperaturen hadden de meiden maar weinig last. Zo werd er zes keer overtuigend gewonnen en is dit team nu al twee toernooien ongeslagen. Ze mogen zich gaan opmaken voor de districtsfinale op woensdag 7 juni in Voorburg.


Zomerbridge bij bridgeclub Voorhout

Voorhout n De competities zijn geëindigd en dus is er weer gelegenheid om vrijblijvend een avondje te komen bridgen bij restaurant Boerhaave. Op maandagavonden, beginnend op 29 mei (en niet op tweede pinksterdag) kunnen bridgers van alle niveaus zich aanmelden voor een avondje zomerbridge.

Meestal wordt er gespeeld in twee lijnen, ingedeeld naar speelsterkte. Ook thuisbridgers worden van harte uitgenodigd om hun krachten te komen meten. Deelnemers spelen voor de eer ook voor een fles wijn. Deze gaat niet alleen naar de nummer één, maar ook naar een wisselende andere plek in de eindklassering. De kosten zijn 6 euro per paar.

De zomerbridge begint rond 20.00 uur en even na 23.00 uur is de uitslag bekend en kunnen de spelers hun persoonlijk overzicht van de avond bekijken.

Aanmelden het liefst via e-mail: bridgeclubvoorhout@gmail.com of via de kalender op de website: www.nbbclubsites.nl/club/9022 Telefonisch kan men zich aanmelden bij Els Mens: 06-11191193 en tot uiterlijk 19.45 uur aan de zaal.


Hockeydames Voorhout komen tekort

Voorhout n Na de nederlaag tegen nummer 2 van vorige week, Castricum, stonden de dames van MHC Voorhout gisteren voor de moeilijke opgave om een goed resultaat neer te zetten tegen koploper Strawberries.

Het beloofde een zware zondagmiddag te worden op het veld van de Voorhoutse hockeydames. De Strawberries had pas een wedstrijd in de competitie verloren en toch hadden de dames van Voorhout een goed gevoel voor de wedstrijd tegen deze tegenstander. MHC Voorhout begon sterk tegen de dames uit Velsen. Onder leiding van een sterk spelende Simone Luijk stond het verdedigend goed en men probeerde met snelle tegenstoten het de tegenstander lastig te maken.

Na 18 minuten was het moment van Sanne Dijkstra. Met een splijtende pass werd zij direct tegenover de keepster van de Strawberries gespeeld. Met een mooie passeerbeweging omspeelde zij de keepster en Voorhout stond tot ieders verrassing voor met 1-0.

Tempo omhoog

Het team uit Velsen gooide er nog een schepje bovenop en het tempo ging omhoog. Na een paar goede reddingen van keepster Mariska van Vliet kon zij niet worden voorkomen dat de bal onreglementair werd gestopt op de doellijn. De strafbal werd foutloos genomen en beide teams stonden na 25 minuten weer gelijk 1-1. In de laatste minuut van de eerste helft kon Voorhout niet voorkomen dat de Strawberries op voorsprong kwam en beide teams gingen met een 1-2 stand de rust.

Beslist

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud of Voorhout keek tegen een 1-3 achterstand aan en in feite was de wedstrijd toen al beslist. Voorhout kon het hoge tempo niet meer volgen en het werd daarna 1-4 en 1-5. Toch bleven de Voorhoutse dames verzorgd hockey laten zien en kregen verdiend door een goal van Kirsten Kramer de 2-5 op het bord. Strawberries maakte in de laatste minuten voor de statistieken nog de 2-6.

De Voorhoutse dames kwamen in de tweede helft een stapje te kort tegen een zeer sterk aankomend kampioen in de derde klasse.

Sanne Dijkstra scoort de verrassende 1-0 voor MHC Voorhout. | Foto: pr.