De kampioenen van bridgeclub Voorhout worden in de bloemen gezet. | Foto: pr.
De kampioenen van bridgeclub Voorhout worden in de bloemen gezet. | Foto: pr. Foto: pr.

Bloemen voor de bridgekampioenen

Sassenheim/Voorhout n Na het spelen van een gezellige slotdrives zijn de bridgekampioenen van bridgeclub Voorhout en Sassem Troef gehuldigd.

In Voorhout prolongeerden in de hoogste lijn Willem Bakker en Theo Kool hun titel. In de B-lijn werden Clazien Turnhout en Wil van Werkhoven eerste, gemeten over het hele seizoen. En tot hun eigen verbazing werden Jopie van Rooyen en Nellie Sistermans Slemkampioen. Bij een slem moeten alle dertien slagen (groot slem) of twaalf slagen worden geboden en gehaald, wat weinig voorkomt.

Op de woensdagavond ging de titel wederom naar Marja Schoonhoven, Hein Juffermans, Willem Nannings en Rob Prins. Dit viertal wist tevens beslag te leggen op het slemkampioenschap, een knappe prestatie. In de B-lijn van woensdag ging de beker naar Mieke van Aartrijk en Loeky Nannings: een aanmoedigingsprijs om door te stoten naar de A-lijn.

Sassem Troef

Op donderdag 18 mei werden de clubkampioenen van de donderdagavond bridge gehuldigd. Kampioen viertallen werd team Kaandorp, bestaande uit Aad Kaandorp, Peter Staats, Jan van Diepen en Riet van Rijt (helaas kortgeleden overleden). Riet heeft in de eerste competitie een hele grote bijdrage geleverd aan dit kampioenschap. Kampioenen in de parencompetitie werden voor de tweede keer op rij in de A-lijn: Dick v/d Meer, Marcel Lamboo en Arnold Vermeulen (zie foto onder), B-lijn: Robert & Ellen Cornelisse, C-lijn: Richard & Frederique Kramer en in de D-lijn Lidy Padberg en Hanny Wisbrun. De competitie werd afgelopen donderdag afgesloten met een einddrive, die werd gewonnen door Liesbeth van Winsen.

Vanaf 1 juni start de zomerdrive waarbij bridgers op ieder niveau dertien avonden kunnen bridgen voor slechts 25 euro.

Afbeelding