De deelnemertjes kijken en luisteren aandachtig. | Foto: pr.
De deelnemertjes kijken en luisteren aandachtig. | Foto: pr. Foto: pr.

Is het een neus, een hartje of een konijn?

Warmond n Kunstenares Margreth Meulmeester van de Artchild Foundation in Warmond heeft donderdag 18 mei een workshop schilderen gegeven aan acht kinderen van BSO Ooievaarsnest.

Vol verwachting kwamen de kinderen in oude kleding naar het atelier aan de Dorpsstraat. Artchild Foundation hanteert een schildermethode die kinderen inspireert om vanuit hun gevoel creatief te zijn. Eerst tekenen de kinderen lijnen op papier, waarna ze deze naar eigen inzicht in mogen kleuren. Het ene kind ziet een konijn in te lijnen, het andere kind een neus, een hartje of wat anders.

Hierna krijgen de kinderen een nieuw vel waar ze verf op mogen gooien. Het ene kind vindt het heerlijk om direct te gooien op het papier, het andere kind tast nog een beetje af. Uiteindelijk maken zij een schilderij en mogen na hartenlust met paletmes en verf op het doek werken. "Fantastisch om te zien hoe zij op gaan in hun werk," vertelt Meulmeester. "De omgeving wordt vergeten en de kinderen zijn een uur geconcentreerd bezig met hun eigen schilderij. De kinderen werken vanuit hun hart en nemen iedere beslissing volledig zelfstandig."

De aanpak van Artchild Foundation sluit perfect aan bij de visie van de kinderopvangorganisatie, zegt de kunstenares. We geloven in de kracht van ieder kind. Samen hopen we dan ook een vervolg te kunnen geven aan deze schildersessie."

Kinderen zijn creatief vanuit gevoel bij Artchild