Hans Wilson krijgt de cheque overhandigd van Dion Piket (r) van TriLokaal, onder toeziend oog van de leerlingen van groep 7 van basisschool de Springplank. | Foto: pr.
Hans Wilson krijgt de cheque overhandigd van Dion Piket (r) van TriLokaal, onder toeziend oog van de leerlingen van groep 7 van basisschool de Springplank. | Foto: pr. Foto: pr.

Teylinger Prijs voor schooltuin

Sassenheim n De gemeente is blij met de inzet van vrijwilligers en inwoners. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving als geheel en zijn daardoor onmisbaar. Via de Teylinger Prijs wordt de waardering zichtbaar gemaakt voor deze inzet. Het schooltuinproject van Park Rusthoff is door de jury gekozen als eerste winnaar van de nieuwe prijs. Vorige week woensdag werd de cheque ter waarde van 250 euro uitgereikt aan vrijwilliger Hans Wilson. De jury was unaniem in haar beslissing over deze winnaar: "Het Schooltuinproject is goed ingebed in de samenleving. Een groep van 10 vrijwilligers begeleidt wekelijks activiteiten en zorgt daarmee voor verbinding met onderwijs en kinderen. Jaarlijks doen er zo'n 130 leerlingen mee van de basisscholen, waarbij ook ouders, opa's en oma's worden betrokken. Het project is onderscheidend in het 'natuurlijk tuinieren' en de samenwerking met jeugdnatuurwacht. Dit maakt het een uniek project."