Het feestje wordt gevierd door spelers en coaches. | Foto: pr.
Het feestje wordt gevierd door spelers en coaches. | Foto: pr. Foto: pr.

Ook KNVB-beker prooi voor Foreholte JO9-7

Voorhout n Foreholte JO9-7 heeft iets redelijk unieks gepresteerd: na het kampioenschap, wonnen ze afgelopen weekend ook de KNVB-beker.

Het seizoen begon in september 2016 met het winnen van de poulefase van de KNVB bekercompetitie. Na het winnen van de poulefase begon de reguliere competitie en ook dit ging bijzonder goed. Pas in het voorjaar voor het eerst puntverlies met een gelijk spel en later nog een nederlaag. Alle andere 16 wedstrijden werden gewonnen en ook de bekercompetitie ging wonderwel goed met avonturen in Rotterdam, Utrecht; elke knock-out fase werd winnend afgesloten.

Op zaterdag 22 april vierde Foreholte JO9-7 allereerst het kampioenschap, om daarna uiteindelijk nog twee KNVB bekerrondes met als sluitstuk de bekerfinale van district West 2 op zaterdag 27 mei te spelen. Na halverwege de tweede helft nog met 1-0 achter te staan, werd op wilskracht de wedstrijd nog gekeerd. Foreholte JO9-7 scoorde nog twee keer, mocht daarna op het podium en kreeg uit handen van de KNVB de grote beker uitgereikt. Een ongelooflijk seizoen, waarin de verschillende spelers onder leiding van de leiders/trainers Rick Schmall en Martijn van den Hoekenorm zijn gegroeid. De dubbelkampioenen (op de foto) zijn: spelers Sven van den Hoek, Lucas Spit, Jasper van Leeuwen, Ilkay Ciftci, Jun de Goeijen, Sam van den Burg, Tobias Seyger, Ruben Noort en Duco Schmall en leiders/trainers Rick en Martijn.


Remises in laatste ronde

Sassenheim n Ter Leede speelde afgelopen week met 1-1 gelijk tegen Odin'59. De ploeg van Henk Wisman kwam al vroeg op achterstand. Halverwege de tweede helft scoorde Mark de Kruys de gelijkmaker. Op zaterdag 3 juni speelt de return in Heemskerk. De winnaar speelt volgend seizoen in de Derde Divisie.

Ook Teylingen speelde gelijk, maar dan tegen ODB en voor lijfsbehoud in de tweede klasse. In Den Haag bleef het 0-0. Bij winst in het thuisduel op maandag 5 juni, Tweede Pinksterdag, spelen de Sassenheimers ook volgend jaar in de tweede klasse.