De hoofdrolspelers in de Lion King van Singing Stars. | Foto: pr.
De hoofdrolspelers in de Lion King van Singing Stars. | Foto: pr. Foto: pr.

Musicalschool viert jubileum met Lion King

Teylingen n Vanuit een passie voor muziek en theater is stichting Singing Stars in 2002 opgericht. Dit jaar viert de musicalschool het 15-jarig jubileum en pakt spectaculair uit met een grootse uitvoering van de Lion King op 1 en 2 juli in Theater de Muze in Noordwijk.

Maar liefst 120 kinderen tussen 4 en 21 jaar spelen mee in dit muzikale avontuur over het kleine leeuwenwelpje Simba, dat opgroeit tot de koning van het land. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan decor, kleding en rekwisieten en voor alle kinderen neemt de spanning langzaam aan toe en wordt er heel veel gerepeteerd, gezongen en geacteerd. Voor de meeste hoofdrollen zijn (tenminste)twee spelers beschikbaar, zo ook voor de rollen van kleine Simba en Nala. Kleine Simba wordt gespeeld door Quinn van Noort en Chris de Haas en kleine Nala door Joemie Chin-Chen-Chan, Joy Broekhof en Fleur Greeve. Quinn ziet zichzelf ook later wel op een podium staan en Chris vindt het cool dat hij is uitgekozen voor de rol. De dames zijn ook erg gelukkig met hun rol van Nala en genieten van alle voorbereidingen.

Via singingstars@live.nl zijn kaartjes te bestellen a 10 euro. Er worden 3 voorstellingen gegeven: op zaterdag 1 juli om 19.30 uur, zondag 2 juli om 11.00 uur en zondag 2 juli om 15.00 uur. Voor de voorstelling op zondagochtend zijn nog kaarten beschikbaar, de andere 2 voorstellingen zijn reeds uitverkocht. Voor meer informatie, kijk op www.singingstars.nl.


Drumfanfare St. Cecilia al goed op weg voor WMC

Voorhout n De drumfanfare van muziekvereniging St. Cecilia nam zaterdag 27 mei deel aan een muziekconcours in Klundert. De beoordeling van de jury kan de fanfare goed gebruiken in haar voorbereidingen op het Wereld Muziek Concours (WMC).

Op 16 juli doet drumfanfare St. Cecilia voor het eerst mee aan het WMC in Kerkrade. Eén van de belangrijke voorbereidingen daarop was het concours dat afgelopen zaterdag werd georganiseerd op het voetbalveld van VV Klundert (Noord-Brabant). Tijdens dit 'Pre-WMC Marching & Music Contest' kon de drumfanfare de nodige ervaring opdoen, want de omstandigheden waren zoveel mogelijk gelijk gemaakt aan het WMC. Zowel de ondergrond (een kunstgrasveld) als het te lopen parcours én de aanwezigheid van een jury en publiek zijn de ingrediënten die straks ook in Kerkrade zullen worden aangetroffen door de Voorhoutse muzikanten. In Klundert werd er nog een extra ingrediënt aan toegevoegd: een brandend hete zon. Het optreden in het fanfare-uniform met handschoenen aan en een baret op werd dan ook een zweterige bedoening en maakten de omstandigheden extra zwaar.

Het concours in Klundert werd door de jury beoordeeld met 80 punten (van de maximaal honderd te verdelen punten); een resultaat waar St. Cecilia tevreden mee is in deze voorbereidende fase. De jury let op of de muziek goed wordt gespeeld, maar ook of de fanfare netjes genoeg marcheert en of de special verrichtingen (zoals bochten en counters) goed worden uitgevoerd.

Belangrijker nog is dat St. Cecilia met de commentaren van de juryleden nog enkele weken kan werken aan het perfectioneren van het programma voor het WMC in Kerkrade.