Genieten bij de Kaagcup: fanatiek zeilen onder een blauwe lucht. | Foto: Caroline Spaans
Genieten bij de Kaagcup: fanatiek zeilen onder een blauwe lucht. | Foto: Caroline Spaans Foto: Caroline Spaans

Den Haag wint Kaagcup

Warmond n Waterscouts van de Macdonaldgroep uit Den Haag hebben de Kaagcup 2017 gewonnen. De Cornelis de Houtman uit Gouda en Scouting Orion uit Voorburg werden tweede en derde.

De 42ste editie van de Kaagcup Zeilwedstrijden werd gehouden op vrijdag 26 en zaterdag 27 mei. In totaal deden 1400 waterscouts mee, er lagen zo'n driehonderd boten in het water. De deelnemende kinderen kwamen uit de regio's Den Haag, Leiden, Bollenstreek, Westland, Haarlem en Rotterdam.

De wisselprijs in de instructieklasse voor de jongere deelnemers werd gewonnen door de Waterscouting St. Willibrordus uit Gouda. In de vrije klasse voor de oudste deelnemers ging de prijs ook naar de Macdonaldgroep. Scouting Willem Barendsz uit Alphen aan den Rijn mocht de wisselprijs voor de schouwen, een iets uitdagender boottype, in ontvangst nemen.

Wedstrijdleider Angela Schubert blikt tevreden terug: " Het was voor het eerst sinds vijftien jaar dat we zoveel deelnemers hadden als nu. Overal waar je keek op de Kaag waren Scoutingboten met fanatieke kinderen te zien. Ook mogen we absoluut niet klagen over het weer: ideaal zeilweer met veel zon en voldoende wind."

Slapen op Boterhuiseiland

Tijdens het Kaagcupweekend overnachtten de scouts op verschillende locaties rond de Kagerplassen: bij boeren in het weiland, op eilanden en op hun eigen tot clubhuis omgebouwde binnenvaartschepen. De meeste deelnemers kampeerden op het Boterhuiseiland.