Gasten van de Zonnebloem gaan aan boord van De Hanzestad in de gemeentehaven. | Foto: pr.
Gasten van de Zonnebloem gaan aan boord van De Hanzestad in de gemeentehaven. | Foto: pr. Foto: pr.

Het Juiste Bod op zoek naar nieuwe bridgeleden

Warmond n Seniorenbridgeclub 'Het Juiste Bod' staat weer open voor nieuwe leden en invallers. Ook onervaren bridgers (beginners) zijn welkom. Er wordt gespeeld met tien tafels en er zijn zes ronden. Zónder A, B of C lijn (en zonder klok). Leden spelen vooral voor het plezier, met in de pauze een kopje koffie of thee met een koekje. De spellen worden gespeeld op de woensdagmiddag, van 13.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Het seizoen begint op de eerste woensdag in september, met de afsluitendeeinddrive op de laatste woensdag in april.

De locatie is de kantine van VV Warmunda gelegen aan de Herenweg. Ook wie zich beschikbaar wil stellen als invaller is van harte welkom. Meer informatie? Bel dan naar Karin van Egmond, tel.071-3010029 of Alfred Claassen, tel.071-3010870. Mailen kan ook: fervan@ziggo.nl.


Zomerdrives De Wasbeek

Sassenheim n In de zomerperiode organiseert Bridgeclub De Wasbeek weer een tiental zomerdrives. Vanaf 12 juni tot en met 14 augustus is er iedere maandag bridge in de tuinzaal van de Bernardus (Hoofdstraat 82).

Deelname aan deze gezellige bridge-avonden is mogelijk voor thuisbridgers, beginnende- en gevorderde spelers. Iedereen is welkom, met of zonder partner. De aanvangstijd is 19.45 uur met na drie rondes een korte pauze. Deelnemers worden verzocht om uiterlijk 19.30 uur aanwezig te zijn. De prijzen in de voorrondes en in de finales zijn in natura. De kosten bedragen 3 euro per persoon. De finale is op maandag 21 augustus en deelname is kosteloos. Spelers plaatsen zich voor de finale als nummers 1 van elke lijn, mits ze tenminste drie keer hebben meegespeeld. Bridgers die zes van de tien zomerdrives hebben meegespeeld, plaatsen zich automatisch voor de finale. Van de tien drives tellen de zes hoogste scores mee voor het eindklassement. Aanmelden voor een of meerdere avonden kan via www.nbbclubsites.nl/club/9039 , via bridgeclub.de.wasbeek@ziggo.nl of telefonisch via 06-48718367. Aanmelden aan de zaal kan tot uiterlijk 19.15 uur op de speeldag.


De Zonnebloem vaart uit

Warmond n Ruim 50 gasten van de Zonnebloem Warmond hebben vorige week woensdag genoten van een vaartochtje over de Kagerplassen met partyboot De Hanzestad. Na het vertrek vanuit de gemeentehaven, verzamelde enkele heren zich direct op het achterdek om volop van de zon en de omgeving te kunnen genieten. Een groepje enthousiaste zonaanbidders waagde zich de trap op naar het bovendek, waar je het beste uitzicht hebt. De meesten zochten een comfortabele plek in het binnenschip. Tijdens de tocht over de Kagerplassen werden in de gesprekken met elkaar veel herinneringen opgehaald. Toen om vier uur 's middags de scootmobielen en rolstoelen van de loopplank afrolden naar de vaste wal, klonken niet voor niets tevreden en enthousiaste geluiden.