Afbeelding
Foto: pr.

Eerste paal voor beeld De Kus

Voorhout n De crowdfunding voor de realisatie van het beeld De Kus bij de Nagelbrug, is vorige week woensdag succesvol afgerond. Een dag later, op donderdag 1 juni, ging meteen de eerste paal de grond in. Onder toeziend oog van kunstenaar Joop van Egmond, medewerkers van Boskalis, van de provincie Zuid-Holland en leden van Rotary Club Voorhout werd de paal in vijftien minuten de grond in geslagen. Hij staat nu kaarsrecht langs het water van de Leidschevaart te wachten op de installatie van het kunstwerk, die staat gepland op 14 september.

Rotary Club Voorhout heeft in het jubileumjaar het plan opgevat om rond de aanleg van de turborotonde bij de Nagelbrug, de omgeving te verfraaien met het beeld De Kus. Voor het project werd 8.500 euro gedoneerd. Het streefbedrag werd bereikt door giften van particulieren, Fonds 1818 en het Jacoba van Beierenfonds Teylingen.


Nieuw huurcontract Industriekade

Sassenheim n B&W heeft het officiƫle besluit genomen om het dossier Industriekade rond de huur van de oevergrond af te handelen. De eigenaren krijgen een nieuw huurcontract.

Op 12 september 2016 heeft B&W besloten om bij nieuwe huurcontracten aan de Industriekade de hoogte van de huur van de gemeentelijke grond aan te passen aan een marktconform tarief. Dat leidde tot veel commotie bij de woonbootbewoners. Nader overleg met de woonbooteigenaren en het nogmaals bestuderen van alle stukken zorgde voor een andere insteek. De gemeente gaat nu voor alle bewoners terug naar de oorspronkelijke overeenkomst uit 2006, waarin onder andere expliciet is opgenomen dat de huurprijs van 52 cent per m2 per jaar bedraagt, jaarlijks verhoogd met alleen een inflatiecijfer.

Om te voorkomen dat in de toekomst de overeenkomst opnieuw een andere uitleg krijgt, wordt aan alle bewoners een nieuwe overeenkomst aangeboden die volledig in lijn ligt met de oorspronkelijke uit 2006 en waarin expliciet wordt opgenomen dat de hoogte van de grondprijs eeuwigdurend wordt vastgelegd, behoudens de jaarlijkse indexering. (NK)