De paardentram op weg tussen een van de drie kastelen en landgoederen in Warmond. | Foto: Esther Luijk
De paardentram op weg tussen een van de drie kastelen en landgoederen in Warmond. | Foto: Esther Luijk Foto: Esther Luijk

In de paardentram langs de kastelen

Warmond n Wandelen over de laan van Landgoed Oostergeest, muziek luisteren in de tuin van buitenplaats Vroenhof en verdwalen in het bos van Huys te Warmont, het kon allemaal tijdens de Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag.

Door Esther Luijk

Zeventien kastelen en landgoederen in Zuid-Holland stelden de deuren open voor het publiek.

De landelijke open dag, die dit jaar voor de tiende keer georganiseerd werd, trok honderden bezoekers uit het hele land.

Gelukzalig

In Warmond konden bezoekers niet alleen wandelend en fietsend langs de opengestelde locaties, maar ook in de bijzondere paardentram. De tram bood plek aan zo'n twintig gasten per keer en bracht de hele dag door de mensen van A naar B.

Dat de paardentram in de smaak viel bij veel bezoekers, bleek wel uit

het gelukzalige gezicht van Lisa (7). De ouders van Lisa kwamen eigenlijk voor de rondwandeling, maar hebben die toch maar laten schieten om nog een keer met de tram mee te kunnen. Moeder Marion: "We hebben al drie rondjes gereden, en ik heb nog geen kasteel gezien! Ik hoop dat we de volgende rondwandeling nog redden!"