De Sassenheimse stichting Saidia helpt Sumve wil graag nog meer waterputten in Tanzania bouwen. Daarvoor is veel geld nodig, want voor een waterput betaal je al snel 3.100 euro. | Foto: pr.
De Sassenheimse stichting Saidia helpt Sumve wil graag nog meer waterputten in Tanzania bouwen. Daarvoor is veel geld nodig, want voor een waterput betaal je al snel 3.100 euro. | Foto: pr. Foto: pr.

Donaties voor de waterput

Teylingen n Dirk Vink en Tineke de Groot hebben jaren in Sumve in Tanzania gewoond en gewerkt. In juli 2016 zijn ze teruggekeerd in Sassenheim. Met veel financiƫle hulp hebben ze via hun stichting Saidia helpt Sumve in totaal al 33 waterputten kunnen bouwen in de regio.

Over een maand gaan Dirk en Tineke, samen met Willem Mantel en Tineke Braam, voorzitter en secretaris van Saidia helpt Sumve, voor even terug om het operatiegebouw te openen. Ook in Tanzania heerst ernstige droogte en dus willen ze opnieuw een of meerdere waterputten laten bouwen. Daarvoor is geld nodig, zo'n 3.100 euro per put. Dit hangt samen met de koers van de Tanzaniaanse Shilling. Geld doneren kan op rekening van de Stichting Saidia helpt Sumve: NL69ABNA0609039717 onder vermelding van 'Waterput'. Het geld wordt honderd procent besteed aan de waterputten.