Jan Mosselman, Jan-Piet Does en Chris Tetteroo, verantwoordelijk voor de invulling van de presentatie. | Foto: pr.
Jan Mosselman, Jan-Piet Does en Chris Tetteroo, verantwoordelijk voor de invulling van de presentatie. | Foto: pr. Foto: pr.

De vlag wappert voor Boerhaave

Voorhout n Op spectaculaire wijze wordt het eerste exemplaar van het boek 'Boerhaave Huis en Tuin' op donderdag 22 juni gepresenteerd. Voor het eerst in de 124-jarige geschiedenis van de St. Bartholomeuskerk, wappert een Voorhoutse vlag uit een luikje vlak onder het kruis en de haan bovenaan de spits.

Meer dan 1.500 belangstellenden, die op voorhand hebben ingeschreven zijn, net als een aantal bekende voormalige Voorhouters zoals burgemeesters en predikanten, voor deze feestelijke presentatie uitgenodigd.

Het Boerhaavehuis is gelegen in het unieke groene hart van Voorhout, dat bij velen nog onbekend is. Juist dat was de reden om een boek te maken waarin dit markante plekje in vijf hoofdstukken en 124 pagina's wordt beschreven. Schrijver Paul Jochemsz en zijn redactieteam zijn bijna twee jaar bezig geweest met het verzamelen van informatie en het houden van interviews.

Eerste exemplaar

De presentatie belooft een spektakel te worden waaraan medewerking wordt verleend door Toneelvereniging Cultuur Verheft, Koperensemble Brasso, Popkoor Goed Gestemd en facilitaire ondersteuning door de Oranje Vereniging. Chris Tetteroo, voorzitter van Cultuur Verheft, heeft het script gemaakt voor de culturele invulling. Het eerste exemplaar wordt overhandigd aan wethouder Arno van Kempen van de gemeente Teylingen. De presentatie wordt afgesloten met een feestje op het kerkplein.

Autovrij kerkplein

Het kerkplein, dat voor deze gelegenheid autovrij wordt gemaakt, is vanaf 19.30 uur geopend en er zijn zitplaatsen gereserveerd voor belangstellenden die slecht ter been zijn. Om 20.00 uur start de culturele voorstelling en om 20.45 uur vindt de aankomst van het eerste Boerhaaveboek plaats. Tot 22.30 uur kunnen intekenaars hun boek afhalen in de Boerhaavetuin. Bij slecht weer vindt de presentatie plaats in de Sint Bartholomeuskerk. Vanaf vrijdag 23 juni is het boek af te halen (en te koop) bij Jeroen Schulte Doe Het Zelf, Herenstraat 124 in Voorhout. Op basis van voorintekening is het boek tot en met 17 juni voor 15 euro te bestellen via www.boerhaavehuis.nl.